Ga direct naar hoofdcontent

Wat vindt je belangrijk bij de overstap naar duurzaam verwarmen? Laat jouw mening horen

Gepubliceerd op: 2 april 2025

In 2050 gebruiken we geen aardgas meer om onze woningen en andere gebouwen te verwarmen. Of als energiebron voor warm water en om te koken. De overstap van aardgas naar duurzame warmte moet haalbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. Wat vindt jij belangrijk? Als gemeente Oss werken we samen met onze partners om het lokale energiesysteem klaar te maken voor de toekomst. Daarom vragen we jou nu om mee te denken.

Duurzame en betaalbare warmte voor iedereen

Wethouder Energietransitie Kees van Geffen benadrukt het belang van duurzame én betaalbare warmte voor iedereen. “Ik hoor graag van onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties wanneer duurzame warmte betaalbaar is. En wat jij belangrijk vindt dat wij meenemen in de afwegingen die wij als gemeente moeten maken. Benut daarom deze kans om met mij mee te denken en vul allemaal de vragenlijst in.”

Opzet onderzoek

Iedereen kan meedoen aan het onderzoek. Ongeveer 26.000 huishoudens ontvangen deze week een brief met uitleg. Heb jij deze week geen brief ontvangen? Pak dan de kans om de enquête online in te vullen op duurzamewarmteoss.nl. Het onderzoek heeft vragen over ‘maatschappelijke waarden’ Dat kan bijvoorbeeld zijn keuzevrijheid, technische mogelijkheden en betaalbaarheid. Het onderzoek loopt van 2 tot en met 21 april 2025.

Wat gebeurt er met de resultaten van dit onderzoek?

De resultaten helpen de gemeente bij het maken van het Warmteprogramma. In dit plan staat hoe we samen overstappen op duurzame warmte. Het Warmteprogramma wordt eind 2026 vastgesteld. Jouw mening helpt om het plan goed te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van inwoners, bedrijven en organisaties met een publieke taak.

Kees van Geffen: “Ook als je weinig weet over dit onderwerp of er nog niet over hebt nagedacht kun je gewoon meedoen. Iedere mening telt! De uitkomsten laten ons zien welke stappen we kunnen en moeten zetten voor een aardgasvrije toekomst.”