Ga direct naar hoofdcontent

Woning verduurzamen als particuliere verhuurder

De energieprijzen zijn explosief gestegen en veel huurders zitten met hoge energielasten. Zij zijn dus gebaat bij woningverduurzaming. Maar is het voor u als verhuurder ook interessant om uw woning(en) te verduurzamen? Op deze pagina leest u meer over het verduurzamen van huurwoningen als verhuurder.

De voordelen van het verduurzamen van uw pand

Het energiezuinig maken van de woning(en) die u verhuurt kent vele voordelen: 

  • Energiebesparende maatregelen maken uw pand meer waard;

  • U kunt huurverhoging vragen; 

  • U krijgt tevreden huurders en voorkomt rechtszaken;

  • U draagt bij aan een beter milieu.

Eerlijke informatie

Als verhuurder kan het flink zoeken zijn naar de juiste informatie. Wat zijn slimme maatregelen om te nemen voor uw woning(en) en waar kunt u eerlijke informatie vinden? Brabant Woont Slim helpt u verder. Zo kunt u gratis de Verbetercheck van Verbeterjehuis doen om een snel beeld te krijgen van logische maatregelen. 

Ook kunt u hier op de website een samenvatting vinden van alle Woning verbeteringen met elk hun voor- en nadelen. Heeft u specifieke vragen over uw situatie? Bel dan met onze klantenservice, zij helpen u waar mogelijk graag verder. Of kijk onder Acties in de buurt. Hier ziet u of er in uw gemeente energiecoaches zijn of adviesgesprekken geboekt kunnen worden.

Subsidies voor verhuurders

Voor het verduurzamen van uw bezit als particuliere verhuurder is het goed om te weten of er subsidies beschikbaar zijn. Welke subsidies zijn waarvoor en wat heeft u eraan? Er zijn drie subsidies interessant voor verhuurders: de ISDE, de SVOH en de SAH. 

  • Wilt u energieadvies en/of de woning(en) laten isoleren, onderhouden of de ventilatie verbeteren? Dan kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). 

  • Wilt u graag een warmtepomp of zonneboiler laten installeren? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

  • Wilt u de woning(en) aardgasvrij maken? Dan is de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) voor u interessant. Hieronder vindt u de voorwaarden voor elke subsidie.

Voorwaarden subsidies

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of bel ons. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 medewerkers van de klantenservice van REL
Team Klantenservice