Zet de knop om, ook in de zomer

Met een paar simpele tips kun je ook deze zomer flink energie besparen. Ook thuis kan je de knop omzetten. Kom dus nu in actie!

In de zomer kan je energie besparen. Wij zetten 4 tips om een rijtje om eenvoudig en snel energie te besparen. Kijk daarnaast eens naar wat je nu al kunt doen om in de winter energie te besparen.

4 tips om energie te besparen in de zomer!

 

Tip 1: Houd de zonwering overdag omlaag.
Met een zonwering aan de buitenkant van je huis blijft het langer koel. Dit werkt 2 keer zo goed als een zonwering aan de binnenkant. op deze manier hoeft de ventilator of airco minder aan. Dat scheelt energie en geld. Heb je geen buitenzonwering? Kies dan voor een schaduwdoek. Een schaduwdoek is makkelijk en snel op te hangen. Ook planten tegen en rondom het huis zorgen voor verkoeling.

Tip 2: Verkies een ventilator boven een airco.
Een ventilator gebruikt minder energie dan een airco. Dus wordt het toch te warm binnen, zet dan de ventilator aan. Aan het eind van de dag kan je het huis ook afkoelen door ramen en deuren op te zetten. Het moet buiten dan wel koeler zijn dan binnen.

Tip 3: Douche niet te lang!
Wist je dat 80% van je warmwatergebruik door je douche stroomt. Je bespaart water én geld door niet langer dan 5 minuten per keer te douchen. En hou het daarnaast bij een keer douchen per dag. Wil je een stap extra zetten, installeer een waterbesparende douchekop.

Tip 4: Droog was aan de waslijn.
Zeker als de zon schijnt droogt de was buiten snel. Je bespaart ook nog eens geld door geen gebruik te maken van een droogtrommel. Geen plek voor een waslijn in de tuin? Droog je was dan binnen en zet een raam open.

Meer weten over de mogelijkheden om je huis energiezuinig te maken, neem dan contact op!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je, net als 12.000 andere woningeigenaren in de regio van Brabant Woont Slim, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in je gemeente.

Meld je hier aan