‘KANT’ houdt tweede open tuinenroute!

10 juli

Burgerinitiatief KANT houdt voor de tweede keer een ‘open’ tuinenroute! Zaterdag 10 juli is er gelegenheid om te kijken hoe inwoners in Vught, Helvoirt of Cromvoirt hun tuin aanpassen aan het veranderende klimaat. Vorig jaar stelden 10 mensen hun tuinen open voor ‘Gluren bij de Buren’. Ben jij trots op jouw eigen tuin en wil je deze graag aan anderen laten zien, stel jouw tuin dan open, voor deze speciale tuinenroute. Aanmelding kan liefst in de komende weken al maar is mogelijk tot en met woensdag 23 juni via [email protected] of telefonisch via 06-54728007 (alléén als je niet over e-mail beschikt).

Op de website van KANT staat veel praktische informatie die jou kan inspireren om zelf aan de slag te gaan. Deze vaak eenvoudige maatregelen kunnen al bijdragen aan een groene en klimaatbestendige omgeving. Hoe leuk is het om zelf te gaan kijken en leren van elkaar. Dat spreekt pas écht aan! Steeds meer mensen zijn in deze tijd bezig met hun tuin. Tuincentra floreren en hebben het druk.

Stichting KANT wil met deze ‘open’ tuinenroute mensen aanmoedigen om elkaar zo op nieuwe ideeën te brengen. Huub Glas: “De bezoekers van ‘Gluren bij de Buren’ in 2020 waren enthousiast over hun tuinenbezoek. Ze vroegen aan ons of we dit jaar dit evenement willen herhalen.
Dit doen we met veel plezier.”

Laat uw klimaatbestendige tuin zien

Is jouw tuin al aangepast aan het veranderende klimaat? Om mee te doen hoef je nog niet klaar te zijn. Een tuin in ontwikkeling is boeiend voor bezoekers. Heb je al een regenton of wordt jouw regenwater al in de tuin opgevangen en niet afgevoerd naar het riool? Heeft jouw tuin weinig verharding en is jouw beplanting aangepast aan het warmere klimaat, of hebt je misschien een groen dak? Ben jij trots op jouw tuin en wil je deze graag laten zien aan anderen? Meld je dan aan via [email protected] Je krijgt dan van Kant een vragenlijst toegestuurd met vragen over jouw tuin en op welke tijden je zaterdag 10 juli jouw tuin wilt openstellen. Huub Glas: “Afhankelijk van de versoepelingen in het coronabeleid maken we in juni bekend hoe we de bezoekregeling van een tuin insteken. Vorig jaar boden we iedere bezoeker een tijdslot aan van 45 minuten tussen 10.00 en 17.00 uur waarin maximaal 2 personen tegelijk op bezoek konden komen. Dat werkte goed. Het is belangrijk dat jouw tuin buitenom -dus niet via de woning- bereikbaar is, zodat mensen niet door jouw huis hoeven te lopen.”

Ideeën opdoen voor klimaatbestendige tuin?

Wil jij iets gaan veranderen in jouw tuin en daar concrete en praktische tips over krijgen? Dan krijgt je op 10 juli de kans om te kijken hoe anderen dit hebben aangepakt. De aanmeldingsprocedure voor bezoek wordt in juni bekend gemaakt. Huub Glas: “Om te voldoen aan de RIVM-corona-richtlijnen gaan we ervan uit dat niet alleen tuineigenaren zich vooraf melden, maar ook de bezoekers. Dat hebben we vorig jaar, in september, ook zo gedaan.”

Informatie?

Heb jij op zaterdag 10 juli geen tijd? Dan kunt je voor meer informatie altijd terecht op de website: welkom-bijkant.nl. KANT is ook actief op Social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. Wil je meehelpen de community te vergroten en activiteiten te organiseren dan bent je ook welkom om je daarvoor aan te melden bij KANT.

Informatie

10 juli

10.00 - 17.00

Gemeente Vught