Han over dakisolatie

Sinds 2011 woont Han met zijn gezin in een jaren ’30 woning. Hoewel de tuin en het vele groen in de buurt voor hem de belangrijkste redenen waren om hier te komen wonen, is het huis zelf natuurlijk ook prettig. En het is alleen maar beter geworden. Niet in de laatste plaats door het dak te isoleren.

Tochtig

“Toen we een jaar in het huis woonden, wilden we van de kamers op zolder de slaapkamers voor de kinderen maken. Ik kwam erachter hoe tochtig het dak eigenlijk was. Ik heb toen direct besloten om het dak te isoleren. Ik wilde dat het fijne kamers zouden worden waar mijn kinderen zowel ‘s winters als zomers fijn zouden kunnen spelen. Omdat we in een rijwoning wonen heb ik het dak vanaf de binnenkant geïsoleerd, dat leek mij de meest makkelijke optie.”

“Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de maandelijkse besparing, maar het comfort is in ieder geval toegenomen. Ik had ook helemaal geen kostenbesparing op mijn energierekening voor ogen. Ik wilde gewoon goede slaapkamers voor de kinderen, dat is gelukt!”

Stappen toekomst

“De volgende stap die ik wil zetten is het isoleren van de vloer. Ik denk dat dit een goede investering zou zijn. ’s Winters is de vloer best koud.” Han heeft de quickscan gedaan om de mogelijkheden in de woning te bekijken. Daar komt ook uit dat vloerisolatie een logische en goede vervolgstap is. Han: “Ik kreeg een keurig rapport in de bus, waarin duidelijk staat wat de beste bespaarkansen voor mijn woning zijn. Ik denk dat ik komende winter lekker op mijn sokken door de woonkamer loop. Daarnaast heb ik straks bij de jaarafrekening waarschijnlijk een mooie meevaller!”