Bewoners aan het woord

Alle verhalen van onze ambassadeurs

Elke dag opgewekt door de zonne-energie

Daniëlle Otker woont met samen met haar twee jonge kinderen in een tussenwoning die ze 2,5 jaar geleden kocht. Duurzaamheid is voor het gezin een belangrijk thema. Ze vinden dat iedereen z’n steentje moet bijdragen aan een groenere wereld. Het was voor Daniëlle dan ook geen issue: haar nieuwe huis moest energiezuiniger worden.

lees meer

Warme voetjes van de vloerverwarming!

Het jaren ‘60-huis van de familie Carette is een stuk comfortabeler geworden. Twee jaar geleden verbouwden ze hun woning en maakten ze het huis direct een stuk duurzamer. Want – zo vinden ze – ‘als je het doet, doe het dan goed.’

lees meer

Ontspannen besparen met een warmtepomp en dakisolatie

Ed van Sprundel merkt dat veel mensen huiverig zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo zou een warmtepomp heel duur zijn en veel lawaai maken. Dat is niet zijn ervaring. Alle energiebesparende maatregelen die hij nam, leveren Ed een financiële besparing op zijn energielasten op. Daarnaast heeft zijn huis meer comfort én draagt hij bij aan een meer duurzame samenleving.

lees meer

Verduurzaming van een huis tussen het groen

Verduurzamen van het huis begon voor Mari allemaal bij zoekopdracht op Google. Vijf jaar geleden liet hij al zonnepanelen op het dak leggen. Die investering begint zich inmiddels uit te betalen en levert vanaf nu alleen maar geld op. Na de zonnepanelen had hij de smaak te pakken.

lees meer

Welkom energieadvies voor een oud-klooster

Kim woont nu een jaar in een oud-klooster in Reek. Een statig pand met oude elementen, hoge plafonds en grote ramen. In 2004 heeft de vorige eigenaar het pand omgebouwd tot woonhuis. Kim verteld dat die verbouwing behoorlijk wat tijd heeft gekost. ‘’De zolder is bijvoorbeeld nog steeds niet af, zo’n groot pand is het’’. Daarom wil Kim dan ook het huis te verduurzamen. “Vooral het isoleren is belangrijk omdat we anders veel warmte verliezen in de winter. Dat is niet duurzaam en daarnaast slecht voor de portemonnee”.

lees meer

Ik bespaar 70% op aardgas door de hybride warmtepomp

Tristan Sanders en zijn vrouw hebben hun huis ingrijpend verduurzaamd en renoveerden hun huis zelfs naar ‘nul op de meter’. Tristan woont met zijn vrouw en twee kinderen in de wijk Maaspoort: “Toen we dit huis geleden kochten, zijn we gelijk gestart met nadenken over verduurzaming.”

lees meer

Jacques bespaart elke maand €100,- euro op de energierekening

Jacques woont samen met zijn vrouw Willemien in een twee onder een kap-huis in Engelen. Zijn kinderen waren al het huis uit en hij dacht steeds meer na over de toekomst van zijn woning. Via internet is hij terechtgekomen bij Brabant Woont Slim en had hier meteen een goed gevoel over. ‘’Een betrouwbare partij die mij vrij liet om eigen beslissingen te maken.’’

lees meer

Eervolle vermelding voor Stefan en Julie uit Rosmalen

Ze vielen net niet in de prijzen, maar de eervolle vermelding bij de ‘Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland’ is voor Stefan van Vessem en Julie-Ann Taylor uit Rosmalen ook een mooie erkenning. Het echtpaar woonde al bijna tien jaar tweehonderd meter verderop, toen het huis in de Rosmalense wijk Sparrenburg te koop kwam. “Een huis met het dak op het zuiden, ideaal om zonnepanelen op te leggen”, wist Stefan. In de woningen waar het stel tot die tijd woonde, was ook al een hoop gedaan om het te verduurzamen, maar de nieuwe woning kon helemaal energie-neutraal worden gemaakt. Sterker: met een beetje goede wil zou het zelfs energie kunnen leveren.

lees meer

In een keer goed

Wie dat wil, kan Tom Stams best betrappen op gedrag dat niet honderd procent duurzaam is. Toch besloot hij om samen met zijn vriendin hun bungalow aan de rand van de wijk Kruiskamp energieneutraal te maken.

lees meer

Een nieuw huis, wel of geen cv-ketel?

Monique en Jasper besloten bij de aankoop van hun nieuwe huis meteen duurzame maatregelen te realiseren, zoals een geïsoleerde vloer met lage temperatuur vloerverwarming, een luchtwarmtepomp, zonnepanelen en goede isolatie van dak en muren. 

lees meer

Op bezoek in de jaren 30 woning van Stefan en Mick

Stefan en Mick wonen nu sinds een paar maanden in een jaren 30 woning in Den Bosch en zijn ontzettend tevreden met hun huis. De verbouwing is bijna klaar en alles is gloednieuw. Het huis is volledig opnieuw opgeknapt.

lees meer

Kruisbestuiving door advies van Brabant Woont Slim

Omdat Gerard dus duidelijk veel bezig is met verduurzaming, zowel privé als in projecten, kreeg hij als lokale held van de gemeente Landerd een gratis Duurzaam Wonen Advies van Brabant Woont Slim. “Leuk dus eigenlijk die kruisbestuiving, doordat ik advies heb gekregen van Brabant Woont Slim kan ik die kennis weer verder verspreiden”.

lees meer

Niet lukraak geld uitgeven maar advies op maat.

Verduurzamen is hot: veel mensen willen hun huis energiezuiniger maken. Maar waar begin je? Een adviseur van Brabant Woont Slim brengt alle maatregelen op het gebied van energie voor je woning in kaart. Gordon Braicks uit Oss had daar wel oren naar en kreeg er geen spijt van.

lees meer

Mundel en David: Wij willen naar 0 op de meter met onze jaren 70 bungalow.

De vrijstaande bungalow van Mundel en David staat aan de rand van Oss in een mooie groene omgeving. Echter stamt de woning uit de jaren zeventig en dat vonden Mundel en David een goede reden om te verbouwen. “Wij geloven echt in duurzaamheid” zegt Mundel.

lees meer

Wij hopen hier nog lang te wonen, dus is onze woning klaar voor de toekomst!

Henk de Bruyne woont samen met zijn vrouw in zijn woning aan de rand van Oss, welke hij destijds van zijn ouders heeft overgenomen. ‘Samen willen wij hier wonen totdat we onze laatste bestemming hebben bereikt’ vertelt Henk. De keurige woning had alles wat Henk en zijn vrouw nodig hadden, maar was verre van energiezuinig en ook niet seniorenproof. ‘Een aantrekkelijke bijdrage vanuit de overheid in subsidie-vorm zou zeer gewenst zijn, samen staan we sterk!’ is Henk zijn advies.

lees meer

Van energielabel G naar A

“We kochten het huis op 18 januari 2018”, begint Ronnie zijn verhaal. “Zwaar verouderd, kun je wel zeggen. Het was in 1929 gebouwd, en in de jaren ’70 voor het laatst gemoderniseerd. Voor ons zou het alleen interessant zijn als we het geheel zouden verbouwen. En als we dat dan toch deden, konden we het net zo goed verduurzamen, bedachten we ons.” En Ronnies grootste tip voor anderen? “Zorg dat je goed advies inwint. Duurzaamheid is goed, maar je huis moet ook leefbaar zijn.

lees meer

Wij wonen hier nog wel een tijdje heel comfortabel

Maarten Homminga woont samen met zijn vrouw in een vrijstaande woning aan de rand van het centrum van Oss. Omdat zij hier fijn wonen en dat ook voor langere tijd te willen doen, hebben zij met elkaar besloten om te kijken naar de mogelijkheden om het huis duurzamer en comfortabeler te maken.

lees meer

Winnaar LED-pakket: Bauke Snoep!

Enige tijd geleden hebben wij een enquête gehouden ten behoeve van energieloket Brabant Woont Slim, waarbij respondenten deel konden nemen aan onze winactie. Ondertussen hebben wij het LED-pakket verloot onder de deelnemers. De gelukkige winnaar van het LED-Pakket is Bauke Snoep, inwoner van gemeente Uden.

lees meer

Familie Petrona woont 100% gasloos en is enthousiast!

Daisy Petrona woont samen met haar man en dochter in Uden. In 2010 zijn zij vanuit Oss naar Uden verhuisd naar een leuke huurwoning in de muziekwijk, maar na een huurverhoging in 2015 hebben zij besloten de woning aan te kopen. Dat was een goed moment voor Daisy en haar gezin om meteen duurzame stappen te zetten.

lees meer

Verduurzaming begint al bij een plan van aanpak!

Verduurzamen van de woning moet ergens beginnen en er wordt niet voor niks gezegd, "een goed begin is het halve werk". Maar waar begin je dan precies en waarom is het verstandig om bij aankoop van je woning meteen te starten met verduurzamen? Jean-Paul Roegies bevindt zich in deze situatie en deelt zijn verhaal.

lees meer