Beppie over de energiecheck

Beppie is onlangs verhuisd naar een jaren ’30 rijwoning. Het is een gezellig woonhuis met veel karakteristieke elementen. “De uitstraling die deze woning heeft, ik viel er meteen voor! En het ligt lekker dichtbij het centrum.”

Beppie wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. Daarom wil ze haar woning flink onder handen gaan nemen: “Dit huis heeft energielabel E, ik was wel benieuwd of ik dat zou merken. Daarom heb ik mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!”

Kort geleden heeft Beppie haar ramen laten vervangen met HR++-glas. “Ik heb offertes opgevraagd bij meerdere glaszetters. Zo kreeg ik een goed beeld van de prijsverschillen. Ik heb gekozen voor het bedrijf dat door mijn buren werd aangeraden, dat bedrijf heeft goed werk geleverd in de buurt.” vertelt Beppie.

“Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak. Zo kan ik tussendoor sparen en hoef ik geen extra geld te lenen. Ondanks mijn lage energieverbruik, wil ik mijn woning toch laten renoveren. Energiebesparing is goed voor het milieu en zorgt voor meer comfort.”