Verduurzamen woning wordt makkelijker voor mensen met weinig geld

Met ingang van 1 oktober 2022 komen er renteloze leningen voor mensen met lage inkomens die hun huis willen isoleren. De nadruk ligt daarbij op huizen die nu een energielabel E, F of G hebben. 

Omdat het kabinet renteloze leningen gaat verstrekken voor mensen met lage inkomens, wordt de mogelijkheid geboden dat ze zonnepanelen en een warmtepomp kunnen betalen. De inkomensgrens voor een renteloze lening moet nog worden vastgesteld, maar komt waarschijnlijk rond de 38.000 euro te liggen, een modaal inkomen.

Versnellen verduurzaming

In 2030 moeten 2,5 miljoen woningen zijn aangepakt. De nadruk ligt daarbij op huizen die nu een energielabel E, F of G hebben. Nadat een woning is verduurzaamt, is de energierekening fors lager. De investering kan op den duur worden terugverdiend. Na de verduurzaming van een huis wordt de energierekening fors lager. Maar voordat het zover is, moeten woning eigenaren een forse investering doen.

Meer weten? Lees het volledige artikel op RTL.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je, net als 12.000 andere woningeigenaren in de regio van Brabant Woont Slim, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in je gemeente.

Meld je hier aan