Ga direct naar hoofdcontent

Verdiepende webinars voor bewoners

Verduurzamen van uw woning: waarom en hoe? 

Volgt u het nieuws over aardgasvrij wonen, maar zou u graag meer achtergrond willen hebben bij de energietransitie? Ziet u door de vele verduurzamingsmaatregelen en uiteenlopende informatie op het internet door de bomen het bos niet meer? Of wilt u meer weten over een specifieke maatregel, zoals een warmtepomp of isolatie? Regionaal Energieloket helpt u graag op weg.

Landelijke thema’s

In een landelijk georganiseerde webinarreeks behandelden we de meest gehoorde vragen rondom het verduurzamen van de woning. Deze webinars gingen over thema’s die voor iedereen in Nederland interessant zijn. De drie thema’s zijn:

  1. Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

  2. Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie 

  3. Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp

De webinars hebben helaas allemaal al plaatsgevonden. Het is wel mogelijk om het webinar terug te kijken via de onderstaande knoppen.

Let op: Dit webinar werd u aangeboden door het Regionaal Energieloket en was toegankelijk voor bewoners uit verschillende gemeenten in Nederland. We behandelden in deze webinars dan ook géén specifieke, gemeentelijke onderwerpen, maar alleen thema’s die voor iedereen in Nederland interessant zijn.

Webinar 1: Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

Dinsdag 12 oktober 2021 vanaf 19.30 uur - 60 minuten

In dit webinar stond de transitie naar een aardgasvrij Nederland centraal. Waarom gaan Nederlandse woningen eigenlijk van het aardgas af? Wat komt er voor terug? Hoe zit het eigenlijk met waterstof? Hoe gaan we dit allemaal aanpakken en wat kunt u nu al doen? Dit webinar heeft al plaatsgevonden en kunt u online terugkijken.

In een uur tijd bespraken we het Nederlandse klimaatbeleid (Waarom gaan we van het aardgas?), de Transitievisie Warmte (Wat komt daar voor terug?) en de toekomstige wijkuitvoeringsplannen (Hoe gaan we dat doen?). Uiteraard kwam wat u nu al kunt doen als u aan de slag wilt ook aan bod.

Webinar 2: Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie

Dinsdag 2 november 2021 vanaf 19.30 uur - 60 minuten

Isoleren is voor de meeste bewoners de eerste stap naar een duurzamere woning. Maar daar komt best veel bij kijken. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties en waar moet u op letten als u aan de slag gaat? 

We behandelen niet alleen de voordelen van woningisolatie - wat levert het op qua comfort en een lagere energierekening - maar kijken ook naar de praktische toepassing in huis. Hoe zit het met vochtproblemen, hoe zorgt u voor goede ventilatie en welke materialen zijn het meest geschikt om mee te isoleren?

Webinar 3: Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp

Dinsdag 30 november 2021 vanaf 19.30 uur - 60 minuten

Is uw woning goed geïsoleerd en heeft u vloerverwarming of andere laagtemperatuur verwarming? Dan kunt u nu al zelfstandig van het aardgas af. Hoe weet u of uw woning geschikt is en wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een warmtepomp? Of is een elektrische cv-ketel misschien de oplossing? 

In het derde en laatste webinar van deze reeks hebben we ons gericht op de warmtepomp als alternatief voor het aardgas.  We keken naar de verschillende typen van elektrisch verwarmen, de voor- en nadelen en behandelen veelvoorkomende vragen.

Aan de slag

Wilt u direct aan de slag met het verduurzamen van uw woning?

Regionaal Energieloket organiseert regelmatig acties samen met de gemeente. U vindt een overzicht van de lopende projecten in uw gemeente bovenaan de pagina bij "in de buurt". Liever zelf aan de slag? Via “vakspecialisten” rechtsboven op de website vindt u direct isolatiespecialisten en installateurs bij u in de buurt.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of bel ons. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


Angela, Klantenservice