Van het aardgas af

We horen het overal om ons heen: “we moeten van het aardgas af”. Het is een enorme transitie die Nederland de komende (tientallen) jaren door gaat maken. Wat betekent dit voor jou, in jouw gemeente, wijk en huis?

Hiernaast plaatsen we per aangesloten gemeente de informatie over de specifieke (wijk)plannen. Zodra daarin ontwikkelingen zijn, volgt er een update. De ene gemeente zal hier al verder in zijn dan de andere. Stap voor stap komt er steeds meer duidelijkheid, óók voor jou.


Drie belangrijke uitgangspunten

  • De eerste besparing door minder aardgas te gebruiken. Dit doe je door te isoleren; het dak, de gevels, vloer en glas. Maar ook elektrisch koken is een optie.
  • Wat doet jouw gemeente? Alle gemeentes maken de komende jaren voor elke wijk een plan: hoe gaan we de huizen in die wijk verwarmen? In 2021 zijn alle plannen klaar. Tot die tijd is er geen noodzaak om de CV installatie eruit te doen. Misschien komt er een warmtenet voor je wijk of wat anders.
  • Toch nu al van het gas af? Een gedegen advies voor de meest verstandige route is dan op zijn plaats.

Dat deze veranderingen en plannen van de overheid tot vragen leidt is begrijpelijk. Men doet haar best om  alle bewoners te betrekken bij het maken van deze plannen. Hiernaast staat een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden (Q & A).

Natuurlijk kun je ook altijd rechtstreeks met je gemeente contact opnemen, of jouw vraag stellen aan Brabant Woont Slim.