Tips om kinderen energie te laten besparen

Jong geleerd is oud gedaan...je kan kinderen op verschillende manieren leren omgaan met energie besparen. Het gaat namelijk om het creëren van bewustwording. 

Spelenderwijs kan je kinderen leren omgaan met energie besparen, in en rondom het huis. Lees de drie tips en kijk wat het beste bij jouw gezin past.

Tip 1. Doe mee met duurzame dagen

Doe mee met verschillende duurzame dagen. Via deze link vind je de duurzaamheidskalender en kies één dag of meerdere dagen waar je aan deel wil nemen. Dit zijn een paar opties:

  • Warmetruiendag
  • Nationale week zonder vlees
  • Landelijke opschoondag
  • NK tegelwippen
  • Verspillingsvrije week

Tip 2. Spreekbeurt over energie

Op school geven kinderen minimaal 1x per jaar een spreekbeurt. Als bij jou thuis het moment daar is, kan je jouw kind inspireren om een spreekbeurt te houden over energie opwekken of besparen. Er kunnen leuke feitjes worden opgenoemd, thuis een onderzoekje worden gedaan en er kan interactie met de klas worden gecreëerd om te kijken hoe de rest van de kinderen over energie denken.

Tip 3. Meten = weten

Maandelijks krijg je van de energieleverancier een rapport toegestuurd. Betrek de kinderen bij het rapporten en leg uit waar de grafieken en diagrammen voor staan. Bespreek ook voor welke (huishoudelijke) apparaten er energie nodig is en hoe je hier als gezin goed en verantwoord mee om kan gaan.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je, net als 12.000 andere woningeigenaren in de regio van Brabant Woont Slim, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in je gemeente.

Meld je hier aan