Korting op een regenton in de maand oktober!

In de maand oktober krijg jij 25 euro korting op een regenton! Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch krijgen de korting op de regenton van 1 tot en met 31 oktober 2021.

Voordelen van een regenton

Maar waarom zou jij een regenton aanschaffen? Hieronder hebben we een aantal redenen voor jou op een rijtje gezet!

  • Met een regenton ben je voorbereid op extreme weersomstandigheden; Er vallen steeds vaker hevige, korte buien. Doordat regenwater vaak niet snel genoeg de bodem in kan zakken, kan er wateroverlast ontstaan. Een regenton kan helpen een gedeelte van het water op te vangen. Aan de andere kant krijgt Nederland te maken met steeds langere periodes waarin het warm is. Veel mensen maken daarom al gebruik van regenwater door het op te vangen in een regenton. En daar hebben ze goede redenen voor: het opvangen van regenwater is een slimme zet om ook in tijden van droogte je planten te voorzien van water. Scheelt weer een sproeibeurt, die ieder kwartier gemiddeld 100 liter water kost.
  • Water uit de regenton is beter voor je tuin; Het drinkwater dat bij jou uit de kraan stroomt, is gezuiverd. Stoffen zoals kalk en ijzer halen we grotendeels uit het water. Drinkwater is dus zo schoon, dat het bijna zonde is om aan je planten te geven. Sterker nog, water uit de regenton is beter voor je tuin dan kraanwater! In regenwater zit namelijk geen kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar je planten lusten het minder graag. Je ramen en auto wassen met water uit de regenton is trouwens ook een goed idee: weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je raam.
  • Regenwater is gratis; Regenwater is gratis. En ook al is kraanwater niet duur; waarom zou je zuiver drinkwater gebruiken als je ook gratis regenwater kunt gebruiken? Minder drinkwater gebruiken, betekent dat we de kosten laag kunnen houden. Het geld dat je uitgeeft aan een regenton, verdien je vanzelf weer terug. Plus, regentonnen bestaan er in allerlei soorten en maten. Denk aan kunststof regentonnen of houten regentonnen. Maar ook een wijnvat kan gebruikt worden als regenton. Grote kans dus dat je een model vindt dat past bij jouw smaak en budget.
  • Een regenton is goed voor het milieu; Ten slotte is regenwater opvangen goed voor het milieu. Gemiddeld verbruiken we 120 liter drinkwater per persoon per dag. In warme periodes stijgt dit verbruik naar gemiddeld 150 liter per persoon per dag. En we willen niet jaarlijks meer grondwater gaan oppompen om aan de groeiende vraag te voldoen. Dit heeft namelijk een effect op onze bodem en de natuur. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Zo zorgen we er samen voor dat de drinkwatervraag niet nog meer stijgt.

Hoe krijg je de bon?

Je Print hier de bon (pdf). Je vult ‘m in en krijgt in de maand oktober direct € 25,- korting op een regenton. Deze bon (pdf) voor een regenton voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. Lukt het niet om deze pdf te lezen en/of te begrijpen? Gemeente ‘s-Hertogenbosch kan je daarbij helpen. Neem hiervoor contact met de gemeente op via het digitale contactformulier.

Je levert de ingevulde bon in bij:

  • Groenrijk Den Bosch, Graafseweg 244-246A
  • Boerenbond Rosmalen, Weidestraat 14
  • Boerenbond Den Bosch, Rietveldenweg 2
  • Intratuin Rosmalen, Blauwe Sluisweg 3