De route naar gasloos

We horen van alles over gasloos wonen, op het nieuws, in de media, mond-tot-mond, en ieder verhaal is weer anders. Dat komt omdat ook ieder huis anders is, en de een misschien wel andere wensen heeft aan zijn woning dan u bijvoorbeeld. Ook de staat van uw huis speelt mee, is deze geïsoleerd, hoe oud is de woning, welke voorzieningen zijn er allemaal? U begrijpt het al, gasloos wonen is maatwerk.

Voorbereiden op een gasloze toekomst
Is gasloos wonen moeilijk? Dat is geheel afhankelijk van uw situatie. Er zijn allerlei mogelijkheden om van het gas af te gaan. Kies voor de maatregelen die het beste bij uw wensen en woonsituatie passen. Wel adviseren wij u om een adviseur in te schakelen, die gericht kijkt hoe de staat van uw woning en eventuele isolatie is. Hij kan u stapsgewijs advies geven over de stappen naar een gasloze toekomst. Daarbij kijkt de adviseur naar uw wensen en uw budget en geeft aan de hand daarvan advies hoe u kunt wonen zonder aardgas.

Gasloos wonen, hoe doe je dat?
Er zijn vele wegen naar Rome, maar dat geldt ook zeker voor gasloos wonen! Er zijn verschillende maatregelen mogelijk waardoor u zonder aardgas kunt leven. Om enkele gangbare mogelijkheden in beeld te brengen hebben wij een artikelenreeks geschreven: ‘Gasloos wonen, hoe doet je dat?’ waarin we de verschillende maatregelen uitlichten. Zo weet u straks precies wat een warmtepomp is en wat bijvoorbeeld een zonneboiler voor u kan betekenen. Rechts in beeld vindt u de reeds gepubliceerde artikelen van deze 10-delige reeks. En heeft u nog vragen over gasloos wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord en geven graag antwoord op uw vragen!

Hoe stap ik over op een gasloze woning?
Daar is geen kant-en-klare oplossing voor. Zoals we eerder al uitlegden, is iedere woning anders. Daardoor wordt gasloos wonen maatwerk. De eerste stap is om een adviseur in te schakelen die met u meekijkt naar uw woning. Een oude woning of monument vraagt hele andere maatregelen dan een moderne nieuwbouwwoning. Ook is in enkele gevallen gasloos nog niet haalbaar. Zorg dus dat u goed laat onderzoeken wat voor u van toepassing is. Een adviseur die gespecialiseerd is in gasloze maatregelen weet waar hij het over heeft, en geeft u daarom het advies dat u nodig heeft. Dit kan variëren van het advies de woning te isoleren, tot aan een verbouwing. Er zijn ontzettend veel factoren die bepalen wat voor uw situatie de beste oplossing is. Er valt veel op internet te lezen, maar dat hoeft voor uw situatie niet het beste te zijn. Weet dus waar u aan begint en neem een goede adviseur in de arm die gericht naar uw situatie kijkt.

Voorbeelden van bewoners die al gasloos wonen?
Lees dan het verhaal van Daisy Petrona, die 100% gasloos woont in een nette rijwoning in Uden. Tristan Sanders bespaart zo’n 70% op aardgas met zijn hybride warmtepomp. Zij zijn beide enorm te spreken over hoe comfortabel warm het in huis is, en dat zonder aardgas! Meer duurzame verhalen lezen? U vindt ze hier!