Regio pakt gezamenlijk energiearmoede aan dit najaar

Dit najaar slaan de tien gemeente in Noord-Oost Brabant en de woningcorporaties de handen in een om energiearmoede aan te pakken.

Met een gezamenlijke Klusbus worden direct energiebesparende maatregelen aangebracht bij huishoudens die kampen met energiearmoede. Met de Klusbus willen de gemeenten gezamenlijk meer dan 9000 huishoudens te helpen.

Wie doen er mee?

De gemeenten Bernheze, Boxtel, Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Oss, ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught gaan dit najaar samen aan de slag om energiearmoede aan te pakken. Door al deze gemeenten zullen diverse Klusbussen gaan rijden met hierop energiefixers.

Hoe werkt de Klusbus?

Deze Klusbussen rijden voor bij bewoners die te maken hebben met energiearmoede. De energiefixers zullen direct kleine energiebesparende maatregelen aanbrengen in de huizen, zoals radiatorfolie en tochtstrips. Hiermee gaan de huishoudens direct energie besparen.

Wie komt er in aanmerking?

De Klusbus is er voor de groep mensen die in ieder geval dit jaar de energietoeslag heeft gekregen. Daarnaast is de Klusbus er voor mensen met een laag inkomen en een woning met een laag energielabel. Bewoners die recht hebben op een bezoekje van de Klusbus zullen hierover bericht ontvangen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je, net als 12.000 andere woningeigenaren in de regio van Brabant Woont Slim, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in je gemeente.

Meld je hier aan