Gemeente Oss helpt je aan een koele zomer!

Voor welk fraai groen uitzicht ga jij deze zomer? Groen helpt je niet alleen te ontspannen, maar zorgt ook voor de nodige verkoeling. Dat is fijn als het weer zo’n hete zomer wordt als afgelopen jaar. Dit jaar wordt vergroenen in combinatie met waterberging nóg aantrekkelijker met een speciale bijdrage van het Waterschap Aa en Maas en de A(S)50 gemeenten, waar gemeente Oss deel van uitmaakt. Een bijdrage die kan oplopen tot maar liefst € 7500,-.

CLAIM HIER JE BIJDRAGE

Wanneer krijg jij een bijdrage?

Je hebt recht op een bijdrage als je aan alle onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Het project vindt plaats in bebouwd gebied, zoals een dorpskern.
 • De maatregelen zorgen voor een blijvende verbetering van water- én groen(voorzieningen) ten opzichte van de huidige situatie.
 • Verdere uitleg over spelregels staan vermeld op de website van Aa en Maas.

Een voorbeeld: Het afkoppelen van regenwater verbetert de watervoorziening, maar komt niet ten goede aan het groen. De maatregel komt daarom niet aanmerking voor een bijdrage. Wordt er een groen dak aangelegd én wordt het regenwater afgekoppeld? Dan wordt voldaan aan zowel water als groen en kan er een bijdrage aangevraagd worden.

Voorbeelden van maatregelen die jij kunt nemen:

 • Het aanleggen van een groen dak
 • Het aanleggen van een buurtmoestuin
 • Het verruilen van tegels voor groen
 • Het aanleggen van een geveltuin
 • Het plaatsen van een regenton
 • Het plaatsen van infiltratiekratten
 • Kijk voor inspiratie op www.huisjeboompjebeter.nl

Hoe hoog is de bijdrage?

Alle inwoners in het verzorgingsgebied van Waterschap Aa en Maas komen in aanmerking voor een bijdrage, maar de gemeenten in het samenwerkingsverband AS50+ doen daar een schepje bovenop. Voor inwoners van de gemeente Oss geldt dat ze kunnen rekenen op een bijdrage van maar liefst 45% van de kosten met een maximum van € 7500,-.

Voorschot en betaling

Wordt jouw aanvraag met offerte of kostenraming goedgekeurd? Dan ontvang je binnen 10 weken bericht en een voorschot. Na het ontvangen van het voorschot heb je 6 maanden de tijd om je project af te ronden.

Vaststellen definitieve bijdrage

Na afronding van jouw project zet je je facturen, bankafschrift en foto’s in jouw digitale dossier in ‘Mijn AA en Maas’. Zij bekijken de stukken en stellen de definitieve bijdrage vast.

 • Voldoet je aanvraag aan de voorwaarden die in de voorlopige toekenning staan? Dan mag je het voorschot houden.
 • Voldoet je aan vraag hier niet aan? Dan kun je het project aanpassen zodat het wel voldoet aan de voorwaarden of je moet het voorschot (deels) terugbetalen. Hierover ontvang je een brief.

GRATIS tuinontwerp

Naast een fikse bijdrage leveren we je een dosis inspiratie! Wil jij je tuin flink vergroenen? Behoren bij jou tegels dadelijk tot een grijs verleden? Dan is dit gratis tuinontwerp wellicht wat voor jou. Een hele tuin te veel van het goede? Een groene strook is een mooi begin. Kies één van de groene borders. Handig met een compleet boodschappenlijstje aan planten! Planten die ook nog eens tegen een stootje kunnen en weinig onderhoud vragen!

Download hier het tuinontwerp (PDF, 5.7 MB)