Nu of Nooit

Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het initiatief genomen voor een duurzame samenwerking. Een samenwerking tussen makelaar, hypotheekadviseur, architect, energie-adviseur, aannemer en installateur.

Rond de aan- en verkoop van een huis zien de partijen kansen voor het verduurzamen van woningen. Onder de vlag ‘Nu of Nooit’ maken zij het verkopers en kopers makkelijker met de juiste stappen met een concreet verbeteringsaanbod, extra financieringsmogelijkheden en een lagere energierekening

Aanjager
“Nu of Nooit’ past in het streven van de gemeente ’s-Hertogenbosch om grote stappen te zetten in het verduurzamen van huizen”, aldus wethouder Mike van der Geld. “Met deze verbinding van partijen maken we de stappen om een nieuw huis direct te verduurzamen concreet én gemakkelijk.

Lagere energierekening
Het kopen van een huis is hét moment om duurzame aanpassingen te doen. Dit vanwege aantrekkelijke financiële voordelen. Inwoners kunnen nu meer lenen terwijl de energierekening omlaag gaat. Onder aan de streep nemen de maandlasten dan ook vaak af. Wanneer er toch een verbouwing komt, gaan deze aanpassingen in één moeite mee. Zo hoef je later niet nog een keer naar de hypotheekadviseur en zit je maar één keer in de troep.

 

Samenwerking ‘Nu of Nooit’ zorgt voor gemak en comfort
Via het pand
De makelaar maakt met de energie-adviseur een concreet verduurzamingsvoorstel voor de verkoper van een huis met een lager energielabel. Met zo’n duurzaam aanbod kunnen potentiële kopers direct in de verkoopbrochure zien wat de mogelijkheden zijn voor de aanpassingen – inclusief de kosten en de besparingen.

Via de klant
Als koper van een woning kunt u deelnemen aan de ‘Nu of Nooit’ campagne. Je krijgt dan een gratis energie-advies, eventueel voorzien van concrete offertes. De hypotheekadviseur rekent alle financiële mogelijkheden door, zodat er snel geschakeld kan worden. De aannemer en installateur kunnen na aankoop direct aan de slag.