Nationale Duurzame Huizenroute

 

Wat is het?
Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijkt u naar energiebesparende mogelijkheden? Stel uw vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de website bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van een contactformulier bij de woning. Bekijk de voorbeelden van duurzame huizen, of ga naar huizen bij u in de buurt;

‘s-Hertogenbosch
Oss
Meijerijstad
Bernheze

Provincie Noord Brabant

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

Duurzame Huizen Route

Tijdens de Duurzame Huizen Route, jaarlijks in november krijgt u de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heeft u alle tijd om vragen te stellen.

Vanaf oktober kun je zien welke huizen er dit jaar opengaan. Je kunt dan bij één of meerdere huizen inschrijven voor een bezoek.

Naast de Nationale Duurzame Huizen Route in november worden in het voorjaar ook thematours georganiseerd. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht.

Uw eigen huis aanmelden?

Vind u het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning?
Meld uw huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel uw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! Vanaf september kunt u aangeven of u uw huis wilt openstellen tijdens de Duurzame Huizen Route.

Vragen? Neem dan contact met ons op! telefoonnummer 085 041 0070