Nationale Duurzame Huizenroute 2018

 

Wat is het?
Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijkt u naar energiebesparende mogelijkheden? Stel uw vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de website bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van een contactformulier bij de woning. Bekijk de duurzame huizen bij u in de buurt. U kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk.

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

Duurzame Huizen Route 2018

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november 2018 krijgt u de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heeft u alle tijd om vragen te stellen.
LET OP: Niet alle huizen gaan open. Vanaf oktober 2018 worden de openingstijden weergegeven.

Benieuwd hoe Duurzame Huizen Route 2017 was? Bekijk de terugblik.

Thematours

Naast de Nationale Duurzame Huizen Route in november worden in het voorjaar ook thematours georganiseerd. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht. Samen met 10 andere personen bezoekt u tijdens de tour 1 of meerdere woningen.

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een warmtepomp? Of naar de werking van een balansventilatie met wtw? Of gaat u een huis bouwen en bent u benieuwd naar de bouw van een passiefhuis? Deze en meer thema’s kunnen aan bod komen tijdens een thematour. Voorjaar 2018 worden er in samenwerking met huiseigenaren weer thematours georganiseerd. Lees meer over de thematours >

Huis aanmelden
Vind u het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning?
Meld uw huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel uw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! Vanaf september kunt u aangeven of u uw huis wilt openstellen tijdens de Duurzame Huizen Route.

Vragen? Neem dan contact met ons op!