Zonneboiler

Bijna de helft van uw energiekosten voor warm water kun je besparen door te kiezen voor een zonneboiler. Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht raakt namelijk nooit op, en bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector om zonnewarmte op te vangen, maar ook uit leidingen en een pomp om het warme warme water in een voorraadvat op te slaan. Het water in dit vat is trouwens niet het water dat je vervolgens gebruikt, maar het vat is een warmtebron voor je leidingwater. Het kan wel 90 graden worden! En schijnt de zon niet hard genoeg? Dan springt een naverwarmer bij. Je zit dus nooit zonder warm water.

Op de website van Milieucentraal lees je meer over zonneboilers.

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over een zonneboiler? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen je terug voor een telefonisch gesprek. Dat doen we graag!

Joop over zijn zonneboiler

“Ik ben vooral blij met onze zonneboiler, ik ben er nog steeds erg tevreden over en heb er nooit problemen mee. En zoals nu met dit warme weer, dan gaat het al hard hoor! Ik heb nog een oude meter die terugdraait. Even de zon erop en dan begint ie al, dan wordt de pomp geactiveerd en stroomt het water door de leidingen van de collector op het dak. Door het zonlicht wordt het water verwarmd. Fijn”!

Lees meer