Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen is het goed afstellen van je centrale verwarming. De cv-installatie is in de meeste huishoudens niet optimaal ingesteld. Hierdoor kan het in sommige ruimtes veel te warm zijn terwijl de radiator in andere ruimtes juist niet goed warm wordt.

Dit is ook vaak het geval bij nieuwbouwwoningen. Dit heeft nadelige effecten voor het energiegebruik en het comfort. Door je cv-installatie goed in te stellen kan je veel op je energieverbruik besparen en kan het comfort flink verbeterd worden. Dit geldt voor nieuwe maar ook voor al geïnstalleerde ketels.

Waarom waterzijdig inregelen?

Door radiatoren ‘waterzijdig in te regelen’ stroomt precies de juiste hoeveelheid warm water door alle radiatoren die nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv minder hard te werken om ruimtes warm te krijgen die eerst niet goed opwarmden. Door deze verbeterde warmteafgifte kan het gasverbruik dalen met 5% tot wel 10%. Het comfort van de woning verbetert ook omdat de warmte beter wordt verdeeld tussen alle radiatoren waardoor de woning gelijkmatiger opwarmt. Ook worden kamers niet meer te koud of te warm vergeleken met de rest van de woning. Een bijkomstig voordeel is dat (harde) stromingsgeluiden afnemen omdat er een constantere stroom water door de radiator stroomt.

Op de website van Milieu Centraal is nog veel meer informatie te vinden over de voordelen van waterzijdig inregelen.

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over waterzijdig inregelen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen je terug voor een telefonisch gesprek. Dat doen we graag!