Warmtepomp

Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt jouw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner.

Meer dan 280.000 huizen in Nederland (2018) hebben al een warmtepomp!

Er zijn 3 soorten warmtepompen:

•  Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en al je warme water in de badkamer en keuken. Als je ook elektrisch gaat koken, woon je zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.
•  Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken. Het is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.
• Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Warm met lagere temperatuur

Een warmtepomp warmt het verwarmingswater meestal op tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op 60 tot 80 graden. Een warmtepomp werkt dus met een lagere temperatuur. Daarmee kan je huis toch snel genoeg warm worden, als je radiatoren of de vloerverwarming (je afgiftesysteem) hiervoor geschikt zijn.

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over een warmtepomp? Vul dan het formulier in en wij bellen je terug voor een vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek. Dat doen we graag!

Welke warmtepomp is geschikt?

Het ligt aan de mate van isolatie in je woning welke warmtepomp voor jouw huis het meest ideaal is. Met de handige check van Milieu Centraal vind je dat in een paar minuten uit!

Doe hier de test