Radiatorfolie

Radiatorfolie plak je achter radiatoren die tegen een buitenmuur staan. Zo gaat de warmte de kamer in en niet in de muur.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie is een soort zilverfolie dat je tegen de muur of aan de achterkant van een radiator aanbrengt. Dit folie werkt door de straling van de radiator te reflecteren. Door radiatorfolie toe te passen kan de warmtestraling aan de achterkant met 75 tot zelfs 95 procent verminderd worden, afhankelijk van het soort radiatorfolie en de plaatsing ervan.

Heb je de folie eenmaal op de muur of de radiator aangebracht? Dan kun je met je hand het effect meteen al goed voelen! De warmte blijft in huis en je hoeft direct minder te stoken. De ruimte verliest minder warmte, waardoor deze langer op temperatuur blijft en de thermostaat minder vaak zal aanslaan.

Voordelen radiatorfolie

Radiatorfolie is een zeer effectieve manier om heel snel meer comfort in huis te krijgen en meteen te besparen op je energieverbruik. We zetten alle voordelen van radiatorfolie op een rij:

  • Houdt de warmte binnen
  • Kamers sneller aangenaam warm
  • Radiatorfolie is onzichtbaar weg te werken
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Goedkoop in aanschaf
  • Terugverdiend binnen enkele dagen of weken

De besparing met radiatorfolie

Doordat er veel minder warmte verloren gaat wanneer radiatorfolie is aangebracht, kan er veel gas bespaard worden. De grootte van deze besparing hangt af van hoe goed de ruimte al is geïsoleerd, het rendement van de cv-ketel, en hoe je zelf stookt. Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie (wanneer de muur niet extra geïsoleerd is). Woon je in een huis waar de isolatie wel goed is, dan bespaar je nog steeds de helft hiervan.

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over radiatorfolie? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen je terug voor een telefonisch gesprek. Dat doen we graag!

Zelf aan de slag?

Wil jij zelf aan de slag met Radiatorfolie? Bekijk hieronder een uitgebreide folder die is opgesteld door Milieucentraal.

Bekijk hem hier