Gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening.

Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd.

De isolatie wordt in de ruimte (de spouw) van de muur gespoten. Dat is meestal binnen één dag gedaan en je hebt er geen rommel van. Je gevel verandert niet van uiterlijk en er is geen onderhoud nodig. Isolatie houdt de warmte binnen en in de zomer ook de warmte buiten!

Je kunt de gevel ook vanaf de buitenkant isoleren. Het kost weliswaar wat meer, maar uw buitenmuren zijn dan weer zo goed als nieuw. Bovendien is de kans op vochtproblemen nihil. Wil je niet dat de gevel van uw woning van uiterlijk verandert? En hebben de buitenmuren geen spouw? Dan is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenzijde uw enige mogelijkheid voor gevelisolatie.

Op de website van Milieucentraal lees je meer over spouwmuurisolatie, maar is ook informatie te vinden over gevelisolatie (binnenkant) en gevelisolatie (buitenkant).

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over gevelisolatie? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen u terug voor een telefonisch gesprek. Dat doen we graag!