Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren, bespaar je per jaar gemiddeld 500 euro aan stookkosten. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te isoleren, dit is mede afhankelijk van de stand van het dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden, want isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot. Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren. Isolatie aan de buitenzijde levert de beste isolatiewaarde, doordat het goed aansluit. Als je een zolder hebt en deze niet verwarmt, kun je de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder de zolder isoleren.

Op de website van Milieucentraal lees je meer over de verschillende mogelijkheden om je dak te isoleren.

Wil je jezelf liever persoonlijk laten informeren over dakisolatie? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen je terug voor een  telefonisch gesprek. Dat doen we graag!

 

Han over dakisolatie

Han wilde van de kamers op zolder slaapkamers voor de kinderen maken. “Ik kwam erachter hoe tochtig het dak eigenlijk was. Ik heb toen direct besloten om het dak te isoleren. Ik wilde dat het fijne kamers zouden worden waar mijn kinderen zowel ‘s winters als zomers fijn zouden kunnen spelen. En dat is gelukt!”

Lees meer