Welke duurzame maatregelen kan ik treffen?

Er zijn talloze mogelijkheden om jouw woning te verduurzamen. Maar weet je nu welke maatregelen het meest geschikt zijn? En welke maatregelen neem je het eerst? Wij beschrijven hier alvast welke duurzame maatregelen er zijn. Om te weten welke stappen voor jouw huis juist zijn, plan een gesprek in met een regionale adviseur. Die heeft een op maat gemaakt stappenplan voor jouw situatie..

Muurisolatie
Goedkoper dan u denkt!

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Iets voor u?

Meer informatie
Zonnepanelen
Haal energie uit de zon!

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van uw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk. Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening! Gaat u verdienen aan de zon?

Meer informatie
Dakisolatie
Bovenop besparen

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar gemiddeld 500 euro aan stookkosten. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Heeft u uw muren al geïsoleerd?

Meer informatie
Vloerisolatie
Veeg de vloer aan met de kou!

Wie vloerisolatie heeft, is daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening. Heeft u nog koude voeten?

Meer informatie
HR++ en dubbel glas
Dubbel voordeel!

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. En verbetert het comfort! Heeft u nog een koude nek in huis?

Meer informatie
Verlichting
Duurzaam en slim verlichten

Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Het loont dus om uw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen zoals Led-lampen of spaarlampen. Daarmee kunt u tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Meer informatie
Zonneboiler
De zon geeft warmte!

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen. Hiermee bespaart u bijna de helft van de energiekosten voor warm water. Een zonneboiler is bovendien heel milieuvriendelijk. Wordt u daar warm van?

Meer informatie
Duurzame verwarming
Energiezuinig verwarmen en warm water!

Over energie besparen via verwarming en warm water bestaan veel fabels. Sommige huishoudens laten nog steeds de verwarming ’s nachts aan, en vrezen onterecht dat een spaardouche het doucheplezier verpest. Ben u een tevreden stoker?

Meer informatie
Is je huis al klaar voor een warmtepomp?
Vul de test in en ontdek of een warmtepomp iets voor je is!

Vul de vragen in en ontdek of je huis al geschikt is voor een warmtepomp. Je ziet of je je huis nog moet isoleren, welk type warmtepomp het beste is en wat het ongeveer zal kosten.Daarnaast wordt zichtbaar wat je jaarlijks bespaard.

Doe de test en ontdek of een warmtepomp iets voor je is!