Lokaal en gezamenlijk energie opwekken met SCE-regeling

Voor energiecoöperaties of Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht willen opwekken is er de SCE regeling. Op 1 maart 2022 om 09.00 uur opende de tweede ronde van de SCE.

Tijdens het webinar ‘De SCE in 2022: hoe werkt het, wat is nieuw?’ op donderdag 17 februari, vertelden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en HIER opgewekt hoe de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) werkt. In het webinar werden de wijzigingen ten opzichte van de SCE in 2021 uitgelicht. Je kunt het webinar hier terugkijken. De presentatie kun je ook teruglezen, deze vind je hier.

De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat de subsidie wordt uitgekeerd met een bedrag per geproduceerde kWh. Elk jaar stelt de overheid basisbedragen vast per type installatie. Het basisbedrag is het bedrag per geproduceerde kWh, dat nodig is om de installatie rendabel te maken. Het basisbedrag van het jaar waarin de aanvraagt wordt gedaan, geldt voor de hele subsidieperiode van 15 jaar. Dat geeft dus langdurige zekerheid over het rendement op de investering.

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Bron: Brabant Geeft Energie

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je, net als 12.000 andere woningeigenaren in de regio van Brabant Woont Slim, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen in je gemeente.

Meld je hier aan