Ga direct naar hoofdcontent

Isolatieactie Sint-Michielsgestel

Isolatieactie Sint-Michielsgestel

Isoleren voor een lagere energierekening en een warme woning

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Het isoleren van uw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan! Daarom organiseren wij met de gemeente deze isolatieactie voor u en uw buren. Binnen deze actie worden de maatregelen vloer- en bodemisolatie en spouwmuurisolatie aangeboden.

 • Scherpe prijs dankzij groepsvoordeel

 • Betrouwbare vakspecialist

 • Altijd een offerte op maat

Wilt u ook energiekosten besparen? Aanmelden voor de informatieavond kan tot 29 november. Na de informatieavond kunt u zich op deze pagina inschrijven voor de collectieve actie. Inschrijven kan tot en met 31 december.

VvE's zijn uitgesloten van de collectieve inkoopactie. U kunt het webinar wel volgen om informatie op te doen.

Let op:

In verband met de huidige drukte in de markt en een tekort aan materialen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

 • We zijn genoodzaakt een maximum aantal inschrijvingen aan te houden. Dit kan betekenen dat de inschrijvingen eerder sluiten.

 • De installateur streeft ernaar om ongeveer twee weken na uw aanvraag contact met u op te nemen. Door de drukte kunnen doorlooptijden voor contact en installatie langer zijn dan u van ons gewend bent.

Heeft u nog vragen? Kom naar de informatieavond

Op 29 november om 19.30 organiseren wij een informatieavond via een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier wordt de actie stap voor stap uitgelegd. U bent zelf niet in beeld. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan Brabant Woont Slim, de gemeente en de vakspecialist. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Wilt u de avond later terugkijken? Meld u dan ook aan. U ontvangt na afloop een e-mail om het webinar terug te kijken.

 • Uitleg van de actie

 • Gemeente en vakspecialist zijn aanwezig

 • Ruimte voor vragen

Let op: aanmelden voor de informatieavond is mogelijk tot 29 november 17:00.

Alle informatie op een rijtje

Om het u makkelijk te maken hebben wij het uitzoekwerk al gedaan. We hebben vakspecialisten in de regio gevraagd een aanbod te doen, en dit hebben wij vergeleken op basis van ervaring, garanties en prijs. Onze technische adviseurs hebben hier het beste aanbod uit gekozen. Daarna hebben wij vaste prijzen met de vakspecialist afgesproken. Deze informatie is opgenomen in een informatiepakket. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u de offerte ontvangt.

 • Materiaal van hoge kwaliteit

 • Lange garanties en een ervaren installateur

 • Standaard prijzen, geen verrassingen

Hoe kunt u meedoen?

Bekijk hier stap voor stap hoe u kunt profiteren van de voordelen van de actie.

Hoe wij het beste aanbod voor u vinden

Bekijk hier hoe deze actie tot stand is gekomen.

Onze collega Andre vertelt u graag meer over onze aanpak in deze video:

Hoe werkt vloer- en bodemisolatie?

Vloerisolatie vanuit de kruipruimte is meestal de beste manier om de vloer te isoleren. U isoleert dan aan de onderkant van de begane grond vloer. Dit bespaart het meeste energie waardoor uw woning een stuk comfortabeler wordt. Voor deze vorm van isoleren is voldoende ruimte nodig in de kruipruimte. Dit is 35cm onder houten balken en 50cm onder betonnen vloeren. Heeft u onvoldoende ruimte? Dan is bodemisolatie in de kruipruimte een goed alternatief. Helemaal geen kruipruimte? Dan kunt u de vloer isoleren vanaf de bovenkant.

Kruipruimte met bodem- en vloerisolatie

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie voorkomt u dat warmte via de muren uit het pand weglekt. Uw bedrijfspand blijft beter warm in de winter en koeler in de zomer. Dit zorgt voor meer comfort en u bespaart tot wel 15-25 procent op uw stookkosten.

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur). Het is een makkelijke en kostenefficiënte manier van isoleren van uw muur. Het vullen van de spouwmuur gebeurt door een isolatiespecialist. Door gaten te boren in de voegen van de buitengevel kan isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten worden. Dit kan met verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals EPS-parels of minerale wol. Spouwmuurisolatie is meestal in een dag toegepast en u heeft binnen geen overlast.

Fotot van dwarsdoorsnede geïsoleerde muur

Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie

Veelgestelde vragen over muurisolatie

Subsidie voor isolatie of een (hybride) warmtepomp

Woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp kunnen subsidie aanvragen. De zogenaamde Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Wilt u de subsidie aanvragen voor isolatie? Dan moet u minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Meer informatie over de verschillende maatregelen waarvoor u subsidie kunt aanvragen en de voorwaarden vindt u in dit artikel.

Laat u de aanvraag liever over aan een professionele partij?

Onze partner Simpel Subsidie kan de volledige subsidieaanvraag voor u regelen. De kosten hiervoor zijn €75. Mocht u toch niet in aanmerking komen voor de subsidie dan hoeft u niets te betalen. Ook kunt u via de website van Simpel Subsidie een gratis en vrijblijvende check doen om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Ga naar de website van Simpel Subsidie voor hulp of meer informatie.