Ga direct naar hoofdcontent

Informatieavond warmtepomp Boxtel

Informatieavond warmtepomp Boxtel

Bespaar op gasverbruik met een hybride warmtepomp

Energiezuinig wonen is steeds populairder. Logisch: het is goed voor het milieu en scheelt energiekosten. In een goed geïsoleerd en geventileerd huis kan een hybride warmtepomp helpen om zuiniger te gaan verwarmen. U verbruikt dan minder aardgas.

Benieuwd of een hybride warmtepomp past bij uw woning en situatie? In samenwerking met de gemeente organiseerden wij een informatieavond over (hybride) warmtepompen.

Op 14 november organiseerden wij een informatieavond via een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier werd de warmtepomp aan u uitgelegd. Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden om de informatieavond terug te kijken.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp is een elektrisch apparaat dat warmte haalt uit een bron, zoals de bodem of buitenlucht. Het warme water wordt gebruikt voor het verwarmen van een woning en het verwarmen van tapwater.

Wanneer u een hybride warmtepomp heeft behoudt u ook uw cv-ketel. De hybride warmtepomp neemt een groot deel (50 tot 80%) van het verwarmen van de woning over. Daardoor bespaart u flink op uw gasverbruik en dus energiekosten. De cv-ketel blijft het tapwater verwarmen en springt bij als dit nodig is, bijvoorbeeld als het ‘s nachts vriest. 

Foto van een buitenunit van een warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een elektrisch apparaat dat uit een bron warmte haalt om te gebruiken voor het verwarmen van water. Het warme water wordt gebruikt voor het verwarmen van een woning en het verwarmen van tapwater. Als bron voor de warmte kan bijvoorbeeld buitenlucht, bodem, ventilatielucht of (grond)water worden gebruikt. Ook als het buiten vriest kan een warmtepomp energie uit de bron halen. Technisch gezien is een warmtepomp vergelijkbaar met een koelkast of airconditioning systeem.

Een warmtepomp is een alternatief voor verwarmen met aardgas. Een warmtepomp kan volledig aardgas in uw woning vervangen (afgezien van het koken), of een gedeelte. Een warmtepomp gaat ongeveer 15 jaar mee. Wilt u weten of uw huis geschikt is voor een warmtepomp? Lees dan de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Warmtepompinstallatie op het dak van een schuur

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of geef ons een belletje. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


Angela, Klantenservice