Ga direct naar hoofdcontent

Energiecoach aan huis

Energiecoach aan huis

Energiebesparing heeft veel voordelen. Het is goed voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee en het comfort in de woning. Bovendien is het een belangrijke eerste stap bij het aardgasvrij maken van een woning. We moeten dus minder energie gaan gebruiken. Daar kunnen we allemaal vandaag mee beginnen door onze woningen duurzamer te maken, maar ook door onze apparaten en energie slimmer en bewuster te gebruiken. Voor veel inwoners is het lastig om deze eerste stap te zetten. Daarom hebben de gemeente Meierijstad en Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) de handen ineengeslagen door samen de energiecoach te lanceren.

Wat is een energiecoach?

De energiecoach is een enthousiaste en opgeleide inwoner van Meierijstad die graag informatie deelt over energiebesparing en wil helpen om de eerste stappen richting duurzamer wonen te zetten. De energiecoach is in het leven geroepen om inwoners van Meierijstad te helpen die het moeilijk vinden om te starten met het duurzamer maken van hun woning. Een energiecoach zoekt samen met u naar de best passende maatregelen om uw woning duurzamer te maken. Ook wordt gekeken naar het slimmer en bewuster gebruiken van apparaten. Een gesprek met een energiecoach is makkelijk te begrijpen, op maat en onafhankelijk. Bovendien is het gesprek en de begeleiding van een energiecoach gratis.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Een gesprek met een energiecoach kan op verschillende manieren. Momenteel is een digitaal gesprek logisch vanwege de situatie rondom het coronavirus. Als dit verandert, dan komen de energiecoaches ook graag bij u thuis of op een andere locatie om met u in gesprek te gaan. Heeft u interesse in een onafhankelijk en gratis gesprek met een energiecoach? Dan kunt u het formulier invullen op www.ecmeierijstad.nl/energiecoach. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de energiecoach en wat deze voor u kan betekenen. Namens de energiecoaches, hopelijk tot snel!