Ga direct naar hoofdcontent

Energiebespaarcoaches Land van Cuijk

Een comfortabel huis én besparen op energiekosten: wie wil dat nou niet? Zeker met de huidige energieprijzen.

Een energiebespaarcoach kan u helpen meer grip te krijgen op uw energieverbruik én zoekt met u naar mogelijkheden om te besparen op gas en stroom. Een energiebespaarcoach is een getrainde vrijwilliger, die u graag helpt om – samen met u – te bekijken wat u zelf kunt doen om minder gas en stroom te gaan verbruiken. Door kleine aanpassingen, handige tips, meer inzicht en soms een verandering van uw gedrag, is best veel energie - en dus ook geld – te besparen.

Tijdens een bezoek bij u thuis, vult de energiebespaarcoach met u een energiescan in en krijgt u handige tips. Het accent ligt daarbij op kleine energiebesparende maatregelen en gedrag. Zo kijkt de coach onder andere naar verlichting, warm watergebruik, verwarming, tocht en het energieverbruik van elektrische apparaten. 

Desgewenst leent de coach ook een luchtkwaliteitsmeter en/of energieverbruiksmanager (Energyflip) uit. Hiermee krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik (real time) en ziet u in één oogopslag of u voldoende ventileert in uw woning.

Hoe werkt het?

 1. Een energiebespaarcoach vraagt u aan via de aanmeldknop 

 2. Uw aanmelding komt binnen bij de coördinator van de Stichting Energie Bespaarcoaches Land van Cuijk. Deze koppelt u aan een energiebespaarcoach.

 3. Een energiebespaarcoach neemt zelf contact met u op (via telefoon of mail) om een afspraak met u te maken voor een huisbezoek. 

 4. Op de afgesproken dag/tijd komt de coach bij u thuis langs.

 5. Tijdens het huisbezoek  kijkt de energiebespaarcoach alléén naar kleine energiebesparende maatregelen én gedrag, waarmee u op energie kunt besparen. U vult samen een energiescan in en kunt uw vragen over energiebesparing stellen aan de coach. De coach legt ook de werking van de Energyflip of luchtkwaliteitsmeter uit, als u deze wilt lenen.

 6. U ontvangt na afloop een PDF-versie van de energiescan, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen én zelf aan de slag kunt met de tips van de coach.

 7. Een coach kan meerdere keren bij u op bezoek komen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er materialen aan u zijn uitgeleend. De coach komt deze ook weer bij u ophalen. Ook kunt u samen bekijken of het u lukt om op energie te besparen. 

Belangrijk om te weten:

 • Huurders en huiseigenaren met een laag inkomen (minima die de energietoeslag ontvangen),  krijgen voorrang. Behoort u niet tot die doelgroep, dan kan het iets langer duren voordat u aan de beurt bent.

 • Een bezoek van de energiebespaarcoach kost u niets.  Het is GRATIS.

 • Een huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur; een coach kan meerdere keren bij u langs komen. Dit is altijd in overleg met u.

 • Onze coaches brengen geen materialen aan (bv. radiatorfolie of tochtstrips), maar kunnen wel bekijken of er een klushulp nodig is om dit voor u te doen (hier zijn voorwaarden aan verbonden).

Huiseigenaren die aan de slag willen met de grotere maatregelen om hun huis te verduurzamen, adviseren we een gesprek aan te vragen met een energieadviseur van ons energieloket. Deze kan uw vragen over zonnepanelen, isolatie, warmtepompen of financieringsmogelijkheden beantwoorden.

Een gratis gesprek van een half uur met een onafhankelijk energieadviseur is in te plannen via deze pagina.

Logo energiebespaarcoach Land van Cuijk