Ga direct naar hoofdcontent

Maatwerkadvies

Maatwerkadvies

Op deze site treft u informatie aan over het maatwerkadvies. Naast het opstellen van een energielabel heeft u de mogelijkheid om een uitgebreide rapportage van uw woning te laten maken met hierin een overzicht van energiebesparende maatregelen, de kosten en de besparingen die dit met zich mee brengt. Een maatwerkadvies geeft u meer informatie dan een energielabel.

Wat is een maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies omvat maatregelen die u kunt uitvoeren om uw woning te verbeteren, terwijl het energielabel aangeeft hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. De geadviseerde energiebesparingsmaatregelen in het maatwerkadvies zijn uitgebreider en nauwkeuriger dan bij het energielabel. Een maatwerkadvies wordt opgesteld door een adviseur van een gecertificeerd maatwerkadviesbureau.

Wat zijn de voordelen van een maatwerkadvies?

  • De kosten en opbrengsten van uw energiebesparingsmaatregelen worden voor u of de potentiele koper overzichtelijk gemaakt.

  • De adviseur van een gecertificeerd maatwerkadviesbureau bezoekt uw woning en voorziet u van een deskundig en duurzaam advies.

  • Het maatwerkadvies laat u of de potentiele koper zien met hoe weinig energie uw woning op de lange termijn toe kan. 

Op de volgende pagina treft u een overzicht van de gecertificeerde maatwerkadviesbureaus die u kunt inschakelen voor het opstellen van een maatwerkadvies. U kunt zelf een selectie maken en zo direct contact opnemen met het gecertificeerde maatwerkadviesbureau in uw omgeving.

Wilt u weten hoe een energieadviseur precies te werk gaat? Bekijk dan in 4 minuten dit filmpje(externe link) over het energiebespaaradvies van een woning in Overasselt.