Ga direct naar hoofdcontent

Het Bossche Bespaarteam helpt inwoners energie te besparen

Gas en stroom zijn momenteel duur. Het is dus belangrijk om energie te besparen. Gemeente ’s-Hertogenbosch helpt inwoners die dat het hardste nodig hebben graag bij het besparen van energie. Daarvoor is het Bossche Bespaarteam opgezet. Het Bossche bespaarteam helpt inwoners met een lager inkomen én een G,F,E,D energielabel kosteloos met het besparen van energie in huis.

Wat doet het Bossche Bespaarteam?

De hulpvraag van jou als inwoner staat centraal. Wat heb jij nodig om energie te besparen? Het Bossche Bespaarteam helpt je op weg. Dat kan op twee manieren:

  • Klusser Het Bossche Bespaarteam laat een klusser bij jou thuiskomen. Deze klusser doet slimme aanpassingen in jouw huis waarmee je energie bespaart. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. Zowel de klusser als de materialen die hij gebruikt zijn kosteloos.

  • Energiecoach De energiecoach kijkt samen met jou naar het energieverbruik en wat je nog meer kunt doen om te besparen. De energiecoach neemt jouw energierekening met je door en beantwoord ook vragen over andere geldzaken.

Bij het aanmelden voor het Bossche Bespaarteam kies jij zelf wat het beste past bij jouw situatie.

Voor wie?

Het Bossche Bespaarteam, is met name bedoeld voor mensen die moeite hebben met hun energierekening, omdat ze een lager inkomen hebben én in een huis wonen met een laag energielabel (G, F, E, D). Dit kan een huurhuis of koopwoning zijn. Het kan ook zijn dat je het energielabel van jouw woning niet weet. Als er geen dubbel glas en/ of isolatie aanwezig is in jouw huis, dan kom je mogelijk alsnog in aanmerking voor een afspraak met het Bossche Bespaarteam.

Aanmelden

Gemeente 's Hertogenbosch nodigt je van harte uit om je aan te melden voor het Bossche Bespaarteam. Dat gaat als volgt:

  • Stap 1: Aanmelden Meld je aan via de 'aanmelden'; knop of bel naar de gemeente zodat medewerkers voor jou het aanmeldformulier in kunnen vullen: (073) 615 51 55. Voor aanmelding kun je ook terecht bij één van de wijkpleinen.

  • Stap 2: Afspraak inplannen Het Bossche Bespaarteam neemt telefonisch contact met je op. Ze spreken samen een datum en tijdstip af waarop ze langskomen.

  • Stap 3: Bezoek Bossche Bespaarteam Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken tijd. Het team dat langskomt werkt in dienst van de gemeente en stelt zich bij binnenkomst aan je voor. Hoelang de werkzaamheden duren, dat verschilt per woning. Houd rekening met maximaal 1,5 uur.