Ga direct naar hoofdcontent

Beppen kan je helpen de energiekosten te besparen

Heb je ook weleens het gevoel dat je meer greep wilt krijgen op je energieverbruik en je energiekosten? Maar dat je niet goed weet waar te beginnen? En ook niet waar je jouw energieverbruik mee kunt vergelijken en welke maatregelen in jouw situatie zin hebben? En zou je daar wel eens een keer over willen praten met anderen? Dan hebben we nu iets leuks: de “bepgroepjes”.

Waarom is het bij mij zo anders?

Het idee van de bep-groepjes is spontaan opgekomen bij enkele inwoners van Meierijstad die zich afvroegen hoe het in hun situatie eigenlijk zat. Huizen in dezelfde straat of buurt lijken vaak veel op elkaar en toch kan de energierekening behoorlijk verschillen. En dan komt toch de vraag hoe dat nu toch kan.

Samen met de Energiecoöperatie Meijerijstad (ECM) is gestart met het zogenaamde “beppen”. Het in een klein groepje, met zo’n 5 buurtgenoten, overleggen over de verschillen in energieverbruik en achterhalen waar die vandaan komen. Je bespreekt de maatregelen die je al hebt genomen of die je nog zou kunnen nemen om de energierekening te verlagen. Je leert van elkaar en je hebt steun aan elkaar want samen weet je vaak (veel) meer dan alleen. En zo kom je ook nog eens bij elkaar over de vloer en het is bovendien gezellig!

De energiecoaches doen mee

Niet iedereen kan zomaar allerlei maatregelen doorvoeren, het kost meer of minder tijd en geld. Het moet bij je situatie passen en daarover “beppen” kan veel duidelijkheid geven. Inmiddels is er al een aantal groepjes gestart en er komen verassende dingen boven tafel. Je kunt ook een gratis beroep doen op de energiecoaches, speciaal opgeleid om jouw situatie door te nemen en met je te bespreken wat de beste aanpak is. Dus, neem het heft in eigen hand met een eigen “bepgroepje” en ga naar www.ecmeierijstad.nl/beppen/  om je aan te melden.