Ga direct naar hoofdcontent

Warme voetjes van de vloerverwarming

Het jaren ‘60-huis van de familie Carette is een stuk comfortabeler geworden. Twee jaar geleden verbouwden ze hun woning en maakten ze het huis direct een stuk duurzamer. Want – zo vinden ze – ‘als je het doet, doe het dan goed.’

Grondig

En dus werd de verbouwing grondig aangepakt. Een architect van het Energie073-collectief gaf hen energiebesparende adviezen. De familie besloot de aanbouw uit te besteden, maar heeft alle isolatie, techniek en afwerking zelf gedaan. Het dak en muren werden geïsoleerd, nieuwe kozijnen met HR++ glas geplaatst, en de schuifpui van de uitbouw kreeg triple glas. Daarna volgde de isolatie van de vloeren en het installeren van een ventilatiesysteem.

Aan de twee laatste kamers werken ze nog. Zoals in de andere kamers, plaatsen ze isolatievoorzetwanden en maken alles tochtvrij. Het huis is nu al stukken zuiniger en comfortabeler geworden. De familie verbruikt beduidend minder gas en het is en blijft aangenaam warm in huis.

Aanraden

Ze kunnen iedereen aanraden om een ouder huis goed te isoleren. Het wooncomfort wordt er aanzienlijk groter van, en het brengt nog flinke besparingen met zich mee. De familie Carette adviseert daarom– áls je verbouwingsplannen hebt – ook direct te kijken hoe je kunt verduurzamen. Een advies van een gespecialiseerde architect helpt zeker.