Ga direct naar hoofdcontent

Elke dag opgewekt door energie

Daniëlle Otker woont met samen met haar twee jonge kinderen in een tussenwoning die ze 2,5 jaar geleden kocht. Duurzaamheid is voor het gezin een belangrijk thema. Ze vinden dat iedereen z’n steentje moet bijdragen aan een groenere wereld. Het was voor Daniëlle dan ook geen issue: haar nieuwe huis moest energiezuiniger worden.

Kleine aanpassingen

Ze maakte een afspraak met een energieadviseur van de gemeente. Hij gaf haar tips die ze snel en vrij gemakkelijk kon realiseren. Ook voor de langere termijn gaf hij haar een aantal slimme energiebesparende tips. Daniëlle begon met de kleine aanpassingen. Zo bracht ze radiatorfolie achter de verwarming aan, waardoor er minder warmte verloren gaat. En nam ze het advies voor een nieuw luchtventilatiesysteem ter harte. Ook investeerde ze in HR++ glas voor het hele huis. Ze plaatste bovendien acht zonnepanelen op het dak. Met al deze maatregelen bespaart ze elke maand fors op haar energierekening.

Behoorlijke besparing

Natuurlijk heeft Daniëlle nog wensen. Zo zou ze bijvoorbeeld nog graag van het aardgas af willen. Daniëlle raadt iedereen aan om eens te kijken welke besparingen je zelf kunt uitvoeren. Haar ervaring is dat vaak de gemakkelijkste aanpassingen, al behoorlijke besparing oplevert. Kleine moeite, groot plezier.

Zie hier ook de Youtube-video van dit verhaal.