Welkom bij het energieloket van de gemeente Bernheze

Geef jij ook een maandsalaris uit aan energie? Dat kan anders! Met isolatie bespaar je geld, is je huis 's winters warm en 's zomers lekker koel. Zonnepanelen? Ook dat is een goede investering! Lastig? Nee hoor: het energieloket staat voor je klaar!

Nieuw editie van Energieweverij!
29/01/2020 Heeswijk Dinther

Woensdagavond 29 januari is het weer zover. Dan houdt de EnergieWeverij haar jaarlijkse avond vol inspiratie over duurzaamheid, met dit jaar als special het Bernhezer Energiedebat! Vorig jaar deden ruim 100 mensen mee. Gezien de actualiteit en urgentie hopen wij dit jaar weer op veel deelnemers. ‘Energieleverancier’ Tom Vaessen is wederom van de partij om deze avond een bijzondere lading te geven!


Aanmelden
Activiteit Nieuw editie van Energieweverij!
Ben jij al op de hoogte van de Regionale Energie Strategie?

Nederland wil de CO2-uitstoot reduceren. Om dat voor elkaar te krijgen is Nederland opgedeeld in regio’s. Zo ook de regio Noordoost Brabant. Gemeentes, waterschappen en de provincie werken op dit moment samen met partners aan een Regionale Energiestrategie (RES). De RES is bedoeld om gezamenlijk te komen tot keuzes voor de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de opslag.


Lees artikel
Artikel Ben jij al op de hoogte van de Regionale Energie Strategie?
De eerste windenergieboom van Nederland staat in gemeente Bernheze!

De eerste windenergieboom van Nederland staat in Heeswijk-Dinther, Gemeente Bernheze. De boom staat op de rotonde Laverdonk. Nieuw is dat de energie die deze ‘boom’ opwekt, opgeslagen wordt in accu’s en volledig lokaal ingezet zal worden. De windboom levert het hele jaar voldoende stroom om voor de straatverlichting in de directe omgeving en is daarmee volledig zelfvoorzienend.


Lees artikel
Artikel De eerste windenergieboom van Nederland staat in gemeente Bernheze!