Duurzame Huizenroute Online!

Duurzame huizenroute via videoverbinding

Wie aan de slag wil om zijn woning energiezuinig te maken, kan veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Dit jaar kunnen huiseigenaren elkaar tijdens de Duurzame Huizen Route ontmoeten via een videoverbinding.

Hoger op verlanglijstje

Nu er meer thuis gewerkt wordt, staat een goed geïsoleerd huis hoger op het verlanglijstje, met als grootste wens meer wooncomfort en een lagere energierekening. Tijdens de video-ontmoetingen kunnen gasten vragen stellen over uiteenlopende duurzame voorbeelden: van monumentaal pand of jaren ’70 rijtjeshuis tot moderne nieuwbouwwoning. De maatregelen variëren van naïsolatie, warmtepomp of HR++-glas tot een volledig aardgasvrij huis met hergebruik van regenwater.

Verspreid over de maanden november en december laten huiseigenaren via videoverbinding zien hoe zij hun woning duurzaam maakten, geven zij uitleg over de aanpassingen in hun huis en is er ruimte voor gesprek. Reisafstand speelt geen rol meer, dus bezoekers vanuit het hele land kunnen op bezoek bij een huis dat het beste aansluit bij hun eigen woonsituatie. Inschrijven voor zo’n online bezoek kan vanaf nu via deze link. Per digitale ontmoeting is er ruimte voor maximaal 8 bezoekers. Naar verwachting zijn er meer dan 200 huiseigenaren die een video-inkijkje geven in hun woning.

Jouw ervaringen met duurzaam wonen

Woont je zelf in een duurzaam huis en wil je anderen op weg helpen tijdens een videogesprek? Meld je woning dan eerst aan op de website en geef vervolgens door op welke dagen je een online bezoek kunt organiseren.