Duurzaam Wonen Advies

Hoe werkt het?

Een Duurzaam Wonen Advies geeft je inzicht in de stappen die je kunt zetten om te besparen op je energiekosten. Een ervaren, onafhankelijk energieadviseur van Brabant Woont Slim komt bij je langs. Hij neemt je woning op en gaat met je in gesprek.

  • Na je aanmelding krijg je een intake toegestuurd en koppelen we je aan een adviseur.
  • De adviseur komt bij je langs, loopt met je door jouw huis en vertelt je hoe je het comfort van je huis kunt verbeteren.
  • Aan de hand van jouw wensen geeft de adviseur advies over de mogelijkheden om te besparen en verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan isoleren en overstappen op aardgasvrij wonen.
  • De adviseur maakt een adviesrapport waarin je het stappenplan voor jouw huis voor nu en in de toekomst terug kunt lezen. Dit rapport ontvang je per mail, meestal binnen twee weken na het gesprek.
  • Wil je vervolgens hulp en advies bij het uitvoeren van het stappenplan? Dan staan we bij Brabant Woont Slim voor je klaar.

Na het Duurzaam Wonen Advies weet je welke maatregelen je direct kunt nemen om te besparen en welke maatregelen je beter tot later kunt uitstellen.

Uiteraard hanteren we bij Brabant Woont Slim de coronarichtlijnen vanuit het RIVM. Je kunt dat teruglezen in ons corona protocol.

Wat kost het?

Door een financiële bijdrage van jouw gemeente krijg je korting op het Duurzaam Wonen Advies. De hoogte van de korting is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Wil je meer comfort in huis, geld besparen én meer bijdragen aan het milieu? Klik hieronder op de link van jouw gemeente en boek direct het Duurzaam Wonen Advies:

Heb jij vragen over het Duurzaam Wonen Advies?

Brabant Woont Slim helpt je graag! Wij zijn elke werkdag van 09:00u tot 17:00u te bereiken op: 085-0410070 of op [email protected].

Naar contactpagina

Ate over Duurzaam Wonen Advies aan huis

Ate wilde haar muur laten isoleren maar had zijn twijfels: “Ik twijfelde of ik mijn spouwmuur kon isoleren, ik was bang dat het huis dan niet goed zou ventileren en dat ik vocht in de muur zou krijgen. Daarom heb ik iemand langs laten komen voor advies. De twijfels die ik had werden uiteindelijk allemaal weggenomen door de adviseur.”

Lees meer