Over MijnEnergieinzicht

Helder inzicht

MijnEnergieinzicht geeft u online inzicht in uw gas- en elektriciteitsverbruik. U kunt uw verbruik in overzichtelijke grafieken volgen per uur, dag of maand. Dit inzicht is vaak de eerste stap naar energiebesparing. De online applicatie is geschikt voor alle huishoudens in Nederland met een slimme meter. Het gebruik van MijnEnergieinzicht is gratis. Het doel is om bewoners meer inzicht te geven in hun energieverbruik en vanuit daaruit te stimuleren tot energiebesparing.

Vergelijk uw verbruik

De grafieken maken het mogelijk uw gas- en elektriciteitsverbruik te vergelijken met huishoudens in een vergelijkbare woon- en gezinssituatie. Zo kunt u gemakkelijk zien of u relatief veel of weinig energie verbruikt. De grafieken tonen ook het zogenaamde sluimerverbruik. Sluimerverbruik is het verbruik dat in de nacht wordt gemeten op het moment dat u zou verwachten dat uw verbruik minimaal zou kunnen zijn.

Vertrouwd en onafhankelijk

MijnEnergieinzicht is een initiatief van Enpuls B.V. Enpuls is een onderdeel van de Enexis Groep en partner van Brabant Woont Slim. De Enexis groep is net als Brabant Woont Slim van overheden en gebaat bij het omlaag brengen van het energieverbruik.

 

Aanmelden voor ‘MijnEnergieinzicht’ doet u via deze site: bws.energieinzicht.nl

(nog niet alle gemeenten zijn al aangesloten op ‘MijnEnergieinzicht’)