Ben of ken jij een klimaatburgemeester?

Klimaatburgemeester

Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters. Ben of ken jij er één? Lees dan verder!

Meld je nu aan!

Wat zijn Klimaatburgemeesters?

De Rijksoverheid zet tijdens de Nationale Klimaatweek Nederlanders die al wat doen, centraal: de Klimaatburgemeesters. Een Klimaatburgemeester is iemand die zijn eigen levensstijl heeft aangepast of een actie is gestart in de buurt om samen iets te doen voor het klimaat.

Jouw rol als Klimaatburgemeester

Tijdens de Nationale Klimaatweek (van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november 2021) zet de Rijksoverheid de gekozen Klimaatburgemeesters in de spotlights. Vind je het leuk om jouw verhaal te delen, online maar ook met lokale media? Dan zijn ze op zoek naar jou!

Ze delen jouw verhaal – in tekst en beeld – met de media uit jouw gemeente of regio. Misschien willen ze als gevolg daarvan wel bij jou thuis komen voor een interview? Of om nog een foto te maken. Wat het ook is, als Klimaatburgemeester ga jij anderen inspireren ook een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Ben of ken jij een Klimaatburgemeester? Meld je dan aan via het formulier.

Bron: Iedereen Doet Wat