Hoe kan ik thuis energie en geld besparen?

Het is soms lastig om te bepalen hoe u het beste kunt beginnen, of wat het beste past bij uw wensen en portemonnee. Is isolatie de beste keuze voor uw woning, of kunt u met HR++ glas of zonnepanelen al besparen? Er zijn eindeloze mogelijkheden, daarom is het slim om een vrijblijvend energieadvies aan te vragen bij Brabant Woont Slim. Wij begeleiden bewoners, maar ook VvE’s en huizenbezitters in de route naar duurzaamheid!

Welke maatregelen passen het beste bij mijn woonsituatie?
Doe de gratis en online quickscan!

Neem uw huis onder de loep met onze quickscan! Na ongeveer 10 vragen over uw huis, vertellen wij u welke energiebesparende maatregelen bij uw specifieke woonsituatie passen. Ook geven wij een indicatie van de kosten & baten en laten wij zien welk nieuwe energielabel u kunt halen!

Doe de quickscan
Slim Wonen Advies
De route naar gasloos!

Onze online quickscan is niet geschikt voor elke situatie. Is uw huis een monument of onderdeel van een VvE? Heeft uw huis vocht- of ventilatieproblemen? Wilt u overstappen naar gasloos wonen? Voelt u zich niet zeker genoeg om zelf te kiezen? Wilt u begeleid worden bij de uitvoering? Twijfel niet. Kies voor het SlimWonenAdvies.

Maak een afspraak
Zoekt u hulp bij comfortverbetering of energiebesparing?
De Huizenarts helpt u aan de juiste oplossing

De Huizenarts kan aan iedereen advies geven. Zo kan hij u bijvoorbeeld adviseren over isolatiemateriaal of bouwkundig onderzoek bij vochtproblemen. Het is ook mogelijk om met de Huizenarts te kijken naar het energieneutraal maken van uw huis.

Maak een afspraak
Hoe kan ik gasloos wonen?
De route naar een gasloze toekomst

We horen er steeds meer over, gasloos wonen. Maar wat betekent dat voor u? Kunt u straks nog wel comfortabel koken en verwarmen? En is uw huis al klaar voor gasloos? Onze adviseur kijkt met u mee naar de mogelijkheden en helpt u stapsgewijs uw woning voor te bereiden voor een gasloze toekomst.

Lees meer over gasloos wonen
Heeft u een monument en wilt u advies over energiebesparing?
Met monumentenadvies zit u altijd goed

Een monument energiezuinig maken? Het lijkt onmogelijk maar het kan! Maar het is niet zomaar een gemakkelijk klusje. Het vergt specifieke kennis en een oog voor maatwerk. Er moet een goede balans gevonden worden tussen comfort, energieverbruik en de monumentale waarden van het gebouw.

Maak een afspraak
Uw nieuwbouwwoning zo duurzaam mogelijk bouwen?
Met ons NOM-advies weet u zeker dat uw huis zo energiezuinig mogelijk wordt

Bent u bezig met het bouwen van een huis? Dan is dit uw kans om er een Nul-op-de-Meter (NOM) huis van te maken. De ontwikkeling van energiezuinige woningen gaat snel. Het is nu heel goed mogelijk om een huis energieneutraal te maken.

Maak een afspraak
Hoe kan ik als VvE woningen verduurzamen?
Met het VvE advies helpt Brabant Woont Slim uw VvE te verduurzamen

Wanneer u aan de slag gaat met het onderhoud van uw VvE, is dit een goed moment om meteen VvE advies aan te vragen. Onze adviseur kijkt daarin naar uw wensen en de mogelijkheden die uw VvE heeft.

Lees meer over het verduurzamen van uw VvE!