Ga direct naar hoofdcontent

Advies aan huis

Advies van een energiecoach

Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente die veel weten over energie besparen in huis. De energiecoach komt bij u thuis of plant met u een online afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek. Jullie gaan samen op zoek naar handige manieren om energie te besparen. Iedere woning is anders en daarom geeft de energiecoach persoonlijk advies over de mogelijkheden in uw woning. 

Vaak kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken in het energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloei- of halogeenlampen door ledlampen. Met dit soort kleine maar slimme aanpassingen bespaart u op de energierekening. Daarnaast draagt u hiermee bij aan een beter milieu, en wordt in veel gevallen de woning comfortabeler. 

Benieuwd of in uw buurt energiecoaches actief zijn?

Maatwerkadvies aan huis (voorheen: EPA-advies)

Heeft u specifiek advies nodig, voor bijvoorbeeld een subsidieaanvraag of een lening, of de verkoop van uw huis? Dan heeft u waarschijnlijk een adviseur aan huis nodig. Aan een maatwerkadvies aan huis zijn kosten verbonden. Het bedrag verschilt per adviseur en type advies. Op onze website vindt u een grootnetwerk aan vakspecialisten. Ook via de landelijke database Centraal Register Techniek kunt u in contact komen met verschillende uitvoerend adviseurs.

Zaken die alleen adviseur aan huis kan verzorgen:

  • Energielabel aanvragen (bijv. voor de verkoop van een woning);

  • Maatwerkadvies geven (voor aanvraag sommige subsidies of leningen)

  • Warmtescan (infrarood) uitvoeren

  • Een blower-door test doen

Heeft u een koopwoning en wilt u aan de slag met maatregelen zoals isolatie of zonnepanelen, of gaat u verbouwen en wilt u een stappenplan op maat? Dan bent u misschien het beste geholpen met een telefonisch adviesgesprek met een onafhankelijk adviseur.