Tags:

Zonnepanelen: besparing van vijf keer over de kop!

10 mei 2017

Zonnepanelen plaatsen op je dak is een goede investering om duurzamer te wonen. Op steeds meer huizen zie je de panelen liggen. De prijs van panelen is de afgelopen vijf jaar dan ook met een kwart gedaald. Hierdoor is het dus nog aantrekkelijker om ze aan te schaffen! Wie de prijzen ziet van een set panelen denkt wellicht dat het niet mogelijk is om te investeren in deze duurzame vorm van energieopwekking. Maar wist je al dat je met zonnepanelen flink op je energierekening bespaart en dat het je dus eigenlijk geld oplevert?

Een schone toekomst voor jou en je kinderen
Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in jouw stroombehoefte: zonlicht is er namelijk altijd en bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan er geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Wil jij ook niet een schone toekomst voor jou en je kinderen? Met zonnepanelen draag je hier in ieder geval een beetje aan bij.

Investering
De aanschaf van zonnepanelen moet je zien als investering. In het begin kost het best een smak geld, maar je zult zien dat je naar verloop van tijd geld gaat verdienen met je zonnepanelen. De aanschaf van 10 panelen, inclusief omvormer en installatie kost ongeveer €5.000. Veel geld, maar de BTW kan je al terugvragen bij de Belastingdienst en daarmee worden de zonnepanelen zo’n €1000 goedkoper.

Wist je trouwens dat zonnepanelen het hele jaar door energie leveren? Zelfs in de winter mag je energie verwachten uit jouw zonnepanelen!

Vijf keer over de kop met je gezin
Een investering in zonnepanelen is zo interessant omdat de prijs van elektriciteit van het elektriciteitsnet kan stijgen, terwijl je met jouw zonnepanelen jarenlang stroom zal kunnen opwekken waar je niets voor hoeft te betalen.

Wie voor €5.000 investeert in zonnepanelen, kan rekenen op een besparing van €600 per jaar op zijn energienota. Voor dit bedrag kan je veel leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een pretpark of dierentuin. Je kan van dit geld makkelijk vijf keer over de kop gaan samen met je gezin. Of luiers. Wist je dat je van de besparing ruim 4.000 luiers per jaar kunt kopen? Je kan het geld natuurlijk ook uitgeven aan een lang weekend weg met het gezin of een luxe diner in een sterrenrestaurant. Wie wil dat nou niet?

Denk jij dat zonnepanelen wel iets voor jou kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op! Denk je niet aan zonnepanelen maar zou je iets anders aan je woning willen verbeteren? Met de quickscan van Brabant Woont Slim ontdek je in een mum van tijd wat de beste investering is voor jouw woonsituatie!