Tags:

De Woon Ideaal Beurs in Den Bosch: voor al jouw duurzame woonambities

22 januari 2019

Energieneutraal, duurzaam (ver)bouwen en natuurlijk wonen staan centraal

Van 21 t/m 24 februari vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de Woon Ideaal Beurs plaats.

De beurs gaat natuurlijk voor sfeervol en praktisch, maar speelt vooral in op de nieuwe bouweisen én de woonwensen van morgen! Thema’s als ecologisch bouwen, (bijna)energieneutraal wonen, van het gas af, levensloopbestendig wonen en een klimaatbestendige woning komen aan bod. Nieuwe trends in woninginrichting zoals met duurzame materialen zijn te zien in de voorbeeldinterieurs.

Verlagen van woonlasten, gezonder binnenklimaat; de informatiebehoefte is groot

Het verduurzamen van de eigen woning is een ingewikkelde opgave door de overkill aan digitale informatie, het technische onderwerp en het investeringsbedrag. Vele eigen woningbezitters wachten af terwijl het uitsluitend voordelen oplevert zoals het verlagen van de woonlasten, een gezonder binnenklimaat en het spaart het milieu. Versnelling van het proces is nodig, ook al om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te realiseren. De Woon Ideaal Beurs geeft inzicht door een mix van inspiratie, informatie en concrete oplossingen.

Spreekuur energiebesparing, No Escape Room, presentaties en innovaties

Voor persoonlijk advies kan men terecht bij de gratis spreekuren van onder andere Energieloket Brabant Woont Slim. Welke energiebesparende oplossing is in welke volgorde voor jouw woning en gezin het meest effectief.

In het Woon Ideaal Theater zijn er doorlopend presentaties zoals over energiebesparing, passief (ver)bouwen, virtual reality in het bouwproces en woninginrichting. Alles over strobouw, houtskeletbouw, passief bouwen en duurzaam (ver)bouwen is bijeengebracht op diverse paviljoens.

Exposanten tonen de mogelijkheden; van kruipruimte isolatie tot zonne-energie paneel of dakpan, van energiezuinig koelen tot -verwarmen, van domotica tot circulaire douche en van isolerend glas-in-lood tot spanplafond met infrarood verwarming en LED verlichting.

In de “No Escape Room” probeer je samen met de medespelers vóór 2050 de energietransitie te volbrengen. Een energiespel vol lastige vragen en keuzes.

Inspirerende interieurs

Toonaangevende woninginrichters tonen hun visie op sfeervol, natuurlijk en duurzaam wonen in de galerie met voorbeeldinterieurs. Landelijk Strak toont een woonsfeer met natuurlijke materialen. In Hotel Chique zijn o.a. duurzame fineerparket vloeren en producten met verrassende stoffen zoals horizontale jaloezieën bekleed met vilt of leer toegepast. Elders op de beurs vindt je nieuwe collecties en alles voor wooninrichting; van een luxe slaapkamer tot een prachtig ingerichte serre.

Praktische informatie

De Woon Ideaal Beurs is van donderdag 21 februari t/m zondag 24 februari 2019 geopend van 10.00 – 18.00 uur. Het entreetarief bedraagt € 12,- in de online voorverkoop of € 16,50 aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Kijk voor meer informatie en extra voordeel op www.woonideaalbeurs.nl