Tags:

Verwarm je niet arm!

26 september 2017

De herfst komt eraan en het wordt weer kouder buiten. Dat betekent dat de verwarming binnenkort weer aan gaat. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet arm gaat verwarmen vind je hieronder een aantal tips om minder energie te verspillen tijdens het aankomende herfst- en winterseizoen. Zo is het begin om energiezuiniger te leven gemakkelijk gemaakt! Verwarm je niet arm!

Tip 1: Deuren dicht
Doe altijd de deur achter je dicht in huis. Op deze manier verwarm je alleen de ruimte waar je in bent en niet het hele huis. Stook zo min mogelijk kamers waar niemand komt. Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je deuren altijd dicht zijn is door deurveren of deurdrangers te gebruiken. Zo’n deurveer of deurdranger koop je gewoon bij de bouwmarkt. Zo bespaar je tot wel €200,- per jaar!

Tip 2: ’s Nachts op 15 graden
Zet de verwarming in de avond
en nacht een stuk lager. In de nacht is het natuurlijk niet nodig om je volledige huis te verwarmen. Je kunt daarom vanaf een uurtje voordat je naar bed gaat de verwarming op 15 graden zetten. Zo wordt je huis niet de hele nacht op temperatuur gehouden. Je kunt de thermostaat beter niet helemaal uit zetten. Je hebt dan namelijk kans dat je huis te vochtig wordt. Met deze tip kun je ongeveer €80,- per jaar besparen!

Tip 3: Graadje lager
Zet de thermostaat net een graadje lager. Als je de thermostaat normaal gesproken op 20 graden hebt staan, zet hem dan nu eens op 19 graden. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe actief je bent in huis. Door je thermostaat overdag een graadje lager te zetten dan je normaal doet, bespaar je gemiddeld 6% gas op je gasgebruik voor je verwarming. Met deze tip kun je ongeveer €70,- per jaar besparen!

Naast deze drie tips zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om je huis op een betere manier te verwarmen. Zo kun je bijvoorbeeld warmteverlies tegen te gaan door middel van het gebruik van radiatorfolie. Ook helpt het om je gordijnen dicht te houden zodat er minder warmte verloren gaat. Een andere tip is het gebruik van een klokthermostaat. Hiermee kun je gemakkelijk je temperatuur van te voren instellen voor een bepaald tijdstip en vergeet je dus nooit meer om ’s nachts je verwarming omlaag te zetten.

Ga jij ook aan de slag met deze tips? En wil je misschien zelfs verder gaan en je huis nog energiezuiniger maken? Laat u bijvoorbeeld eens adviseren door onze adviseurs over duurzame verwarming. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan via onze website.