Tags:

Met het SlimWonenAdvies naar gasloos!

20 oktober 2017

In 2004 kocht John van Krieken de woning van zijn vader over. Om deze comfortabeler en duurzamer te maken, voorzag hij de woning van spouwmuur- en vloerisolatie. Door zijn vader was het dak al goed geïsoleerd. Maar, daarmee is het duurzamer en comfortabeler maken van de woning nog niet voltooid. Via Brabant Woont Slim vroeg John een SlimWonenAdvies aan.

Adviesgesprek
Om milieubewuster bezig te zijn en om oplopende energiekosten (vanwege de stijging van de prijs van aardgas) tegen te gaan, vroeg John bij Brabant Woont Slim het SlimWonenAdvies aan. Hij werd benaderd door een van onze procescoaches om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Het uitgangspunt van het adviesgesprek was om de woning gasloos te maken én inzicht krijgen in het gebruik van een warmtepomp.

Maatregelen
Om de woning van John gasloos te maken worden er verschillende maatregelen in huis getroffen. Allereerst wordt er een pelletCVketel aangeschaft. Een pelletCVketel is een alternatieve manier van verwarmen in huis. Naast de pelletCVketel gaat er een verandering plaatsvinden in de keuken van John, zijn fornuis wordt vervangen. Hij gaat voortaan elektrisch koken. Op deze manier wordt er geen gas meer verbruikt tijdens het koken. Door deze maatregelen kan de woning afgekoppeld worden van het gasnet.

Tips
John heeft het gesprek met de procescoach en het adviesgesprek prettig ervaren. Hij geeft aan dat beiden oplossend denken en met andere ideeën kwamen dan gewoonlijk. Om anderen te inspireren om ook te investeren in een duurzamere en comfortabelere woning, heeft hij een tip. Kijk altijd eerst naar de isolatie in je huis, voordat je vervolgstappen gaat zetten!