Tags:

Salderingsregeling blijft tot 2023

13 juli 2017

Bezitters van zonnepanelen kunnen de komende jaren gebruik blijven maken van de salderingsregeling. Deze regeling biedt de zonnepanelenbezitters de kans om verbruikte energie weg te strepen tegen geleverde energie. Dit maakt het dus voordeling om zonnepanelen te gebruiken en de kosten ervan terug te verdienen. De salderingsregeling zou eigenlijk lopen tot 2020, waarna er eigenlijk een andere regeling voor in de plaats zou komen, maar deze is nu verlengd tot 2023.

Regeling
Met de huidige regeling verdient de consument de zonnepanelen doorgaans in zeven of acht jaar terug. De huidige regeling zorgt ervoor dat zonnepanelenbezitters dezelfde prijs per kWh voor de energie krijgen die ze leveren als voor de energie die ze afnemen.  Deze regeling zorgt ervoor dat er een sterke stijging te zien is in de investeringen in zonnepanelen.

Stijging
De salderingsregeling heeft volgens het ministerie van Economische Zaken gezorgd voor een investeringsgroei van 91%. Zonnepanelen worden dus steeds populairder. De Tweede Kamer heeft minister Kamp daarom opgeroepen om de salderingsregeling te verlengen. Toch is de minister ervan overtuigd dat er een nieuwe regeling nodig is. Hij verlengt de regeling tot 2023, en laat het vernieuwen over aan een nieuw kabinet.

Ben je zelf benieuwd of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Check dan je dak en bekijk met de Zonatlas of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. We laten ook zien hoeveel zonnepanelen op uw huis geplaatst kunnen worden, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terug verdient.