Tags:

Hoe je met een iets hogere hypotheek jaarlijks honderden euro's bespaart

23 januari 2020

Wanneer je op zoek gaat naar een huis in Den Bosch, dan is een van je eerste stappen een gesprek bij je hypotheekadviseur. Je wilt weten hoeveel je kunt lenen, zodat je op zoek kunt naar een bestaande koopwoning in de juiste prijsklasse. Meestal hou je dan meteen rekening met een aantal (kleine) verbouwingen en aanpassingen afhankelijk van wat je te besteden hebt. Want wie wil er nou geen moderne keuken met handige apparatuur of een mooie badkamer – en een nieuwe vloer maakt je huis ook echt af…. Je snapt het al, het zijn vaak de cosmetische aanpassen waar direct aan wordt gedacht. Maar we vergeten iets belangrijks, iets waardoor je met een iets hogere hypotheek honderden euro’s per jaar kunt besparen…..!

Hoe zit dat nou met die besparingen?

Veel mensen denken niet aan het toevoegen van comfort en het energiezuinig maken van hun nieuwe huis. Met een iets hogere hypotheek, creëer je budget om duurzame maatregelen te nemen. Velen kopen een woning vooral op gevoel. Pas als je bent verhuisd en een tijdje in je nieuwe huis woont merk je dat die verouderde dauerluftung zorgt voor tocht, dat de vloer wel erg koud blijft en hoe hoog je maandelijkse lasten eigenlijk echt zijn. Wanneer je maatregelen neemt om je huis te verduurzamen, ga je daarna direct besparen. Denk aan:

  • Muurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Zonnepanelen en zonneboiler
  • HR++ glas
  • Verlichting
  • Duurzame verwarming
  • En eventueel een warmtepomp

 

Zoveel hou je over wanneer je je huis verduurzaamt

zoveel houd je over wanneer je je huis verduurzaamt met No of Nooit

Vraag naar de EPC waarde van je bestaande koopwoning

Maak er een gewoonte van om voortaan altijd aan je de verkoopmakelaar te vragen naar de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van een woning. Dit vertelt iets over hoe zuinig de woning is. Hoe lager de EPC waarde, hoe zuiniger is het huis. Is de EPC waarde hoog, dan moet je behoorlijk wat isolatiemaatregelen treffen om aan de huidige norm te voldoen. En wat je misschien nog niet wist…….. in de afgelopen 20 jaar zijn de EPC normen steeds strenger geworden. Hoe snel dat is gegaan zie je hieronder. Vanaf volgend jaar vallen alle nieuw te bouwen woningen onder de BENG norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). 

 

Zelfs aan een huis van ‘slechts’ 20 jaar oud moeten best veel maatregelen worden genomen wil het voldoen aan de normen van nu. En dit heeft een reden; binnen 30 jaar moeten we allemaal van het gas af. Dat lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt!  Om je huis in de toekomst met een warmtepomp te kunnen verwarmen, moet de isolatiewaarde van je woning tussen 0 en 0,4 uitkomen. Dit komt omdat een warmtepomp werkt met lage temperatuurverwarming. En zo zijn er nog tal van zaken waar een goede adviseur je mee kan helpen.  

ontwikkelingen EPC waarden - verduurzaam je huis (Nu of Nooit, Den Bosch)

Weet jij wat de EPC waarde is van de koopwoning die je op het oog hebt? En waarom het belangrijk is dat je deze weet?

Nu of Nooit helpt!

 

Maak je huis duurzamer met ‘Nu of Nooit’ en verdien je investering terug

Het kopen van een huis is hét moment om duurzame aanpassingen te doen. En dit is het uitgangspunt van Nu of Nooit. Een project wat nog tot april 2020 loopt, dus als toekomstige huiseigenaar val je met je neus in de boter!  Met een Nu of Nooit voucher twv € 450 krijg jij gratis verbeteradvies voor je koopwoning van ervaren en onafhankelijke experts. Je kunt dan zo door naar een financieel adviseur die je de kans geeft om 106% te lenen ipv honderd procent. Daarna regel je je hypotheek en kun je direct aan de slag met het verduurzamen van je woning. Je betaalt direct minder energiekosten en verdient zo het hogere hypotheekbedrag terug. Je zit maar een keer in de rommel en woont in een comfortabel, toekomstbestendig – en mooi! – huis.

Download HIER  je Nu of Nooit voucher

 

Wie werken er mee aan Nu of Nooit?

Het initiatief voor het Nu of Nooit project van Brabant Woont Slim is genomen door de

Gemeente ’s-Hertogenbosch. Onze gemeente streeft er naar om in het komende decennium zevenmijlsstappen te maken met het verduurzamen van bestaande huizen. Daarom is er een duurzame samenwerking tot stand gekomen tussen Bossche makelaars, hypotheekadviseurs, architecten, energie-adviseurs,  aannemers en installateurs. Deze partners maken het voor jou zo makkelijk mogelijk om de juiste stappen in de goede richting te nemen. Met het verbeterplan, goede begeleiding en extra financiering, verduurzaam je je huis meteen zodra je het gekocht hebt. 

Wil je meer informatie over het Nu of Nooit project, neem dan contact op en vul het formulier in op de Nu of Nooit ‘s-Hertogenbosch pagina van Brabant Woont Slim.