Tags:

Honderd voetbalvelden aan zonnepanelen

21 augustus 2017

Een oppervlakte van ruim honderd voetbalvelden aan zonnepanelen, die samen goed zijn voor de energievoorziening van 33.000 huishoudens. Zoveel zonnepanelen worden er de komende periode geplaatst bij 310 melkveehouders die aangesloten zijn bij FrieslandCampina. Afgelopen week werd de subsidie voor deze zonnepanelen goedgekeurd. Het project gaat uitgevoerd worden bij boerderijen met daken van minstens duizend vierkante meter oppervlakte.

Energie
De energie die opgewekt gaat worden door de zonnepanelen staat gelijk aan de energievoorziening van ongeveer 33.000 huishoudens. De melkveehouders die meedoen en de zonnepanelen op hun dak krijgen mogen zelf ook gebruik maken van de opgewekte energie. Ze krijgen een jaarlijkse vergoeding voor de zonnepanelen en mogen zelf gebruik maken van de opgewekte energie zonder erin te hoeven investeren. Ook is de opgewekte energie goed voor eenvijfde van de Nederlandse productielocaties en kantoren van FrieslandCampina.

Nieuwe ronde
Later dit jaar zal er een tweede intekenronde plaatsvinden. Hiervoor wordt opnieuw subsidie aangevraagd. Ook hiervoor zijn al honderden aanmeldingen volgens FrieslandCampina. Ook zijn ze al bezig met oplossingen voor boerderijen met daken met een kleinere oppervlakte dan duizend vierkante meter.

Zelf ook aan de slag met zonnepanelen? Check hier of je dak geschikt is voor zonnepanelen. We laten ook zien hoeveel zonnepanelen op uw huis geplaatst kunnen worden, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terug verdient. Met de groene stroom van zonnepanelen bent u minder afhankelijk van uw energiebedrijf en maakt u de wereld meteen een stuk duurzamer.