Hoe maak ik mijn woning gasloos? Deel 9. Subsidie

04 april 2019

Een comfortabele woning, én geld terugkrijgen op uw investeringen? Dat wil toch iedereen? Bekijk hier alvast welke subsidies er momenteel gelden, en vraag ons naar de mogelijkeden!

Landelijke subsidie of financiering
Warmtepompen, pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers
Er is op dit moment de landelijke ISDE subsidie (investeringssubsidie duurzame energie) voor de aanschaf van o.a. warmtepompen, pelletkachels, biomassaketels en zoneboilers. Deze regeling is voor particulieren, buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een vakantiewoning in Nederland, zelfstandige ondernemers, woningcorporaties en bedrijven, zakelijke partijen uit het buitenland die in Nederland een apparaat installeren en gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij, eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak. Het budget van deze subsidie is € 100 miljoen in 2018.

Zonnepanelen
Voor zonnepanelen is er geen landelijke subsidie, maar wel de interessante BTW-regeling die in 2018 van toepassing is, waarbij particulieren de mogelijkheid krijgen om de volledige BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te ontvangen. Daarnaast kan er bij de levering van stroom aan een energieleverancier gebruikt worden gemaakt van de salderingsregeleing.

Biomassaketel, dakisolatie, vloerisolatie/bodemisolatie, gevelisolatie, isolatie van deuren en gevelpanelen, spouwmuurisolatie, installatie voor warmteterugwinning, nul op de meter, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en nog veel meer.
Er is een landelijke energiebespaarlening, die u helpt energiebesparende investeringen aan uw woning te kunnen financieren. Afhankelijk van de energie die u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken. Dit is een slimme investering die het u mogelijk maakt uw huis energiezuiniger te maken.

Gemeentelijke subsidie of financiering
Vaak hebben gemeenten zelf ook een aantrekkelijke subsidie of financiering zodat u kunt investeren in duurzaamheid. Dit verschilt echter per gemeente en u kunt op Brabant Woont Slim eenvoudig zien of uw gemeente een financiering of subsidie heeft, en u kunt meteen meer informatie vinden over de eventuele mogelijkheden.

Heeft u vragen over financieringen en subsidies, dan kunt u altijd contact opnemen met Brabant Woont Slim.